Dan Barna: Poate din afară ar părea că USR PLUS trece prin momente dificile. Nu este deloc adevărat

Dan Barna: Poate din afară ar părea că USR PLUS trece prin momente dificile. Nu este deloc adevărat

Dan Barna, care a pierdut alegerile pentru funcţia de preşedinte al USR PLUS după cel de-al doilea tur de scrutin al alegerilor interne, a declarat, sâmbătă, la congresul formaţiunii, că va susţine în continuare echipa Biroului Naţional şi va rămâne alături de Dacian Cioloş în demersul de a duce partidul mai departe.

„Poate din afară ar părea că în aceste zile USR PLUS trece prin momente dificile. Nu este deloc adevărat. A fost o competiţie reală, o competiţie firească într-un partid viu şi autentic. Avem un rezultat şi asta ne dă putere să mergem mai departe. După fiecare competiţie, după fiecare rezultat, cei care urmăresc viaţa USR de cinci ani şi USR PLUS de doi ani, am dovedit că partidul a fost mai puternic şi am mers mai puternic mai departe. (…)

ADVERTISING

Sunt aici, o să rămân aici şi o să mergem mai departe împreună. Noi am reuşit să facem un proiect căruia nimeni nu îi dădea nicio şansă şi vedem în aceste zile, şi am văzut în aceşti cinci ani, cât de greu a fost şi câtă opoziţie am văzut în vechea clasă politică, disperată că un aer proaspăt vine în politica din România.

Continui acest proiect, o să susţin echipa Biroului Naţional, sunt alături de Dacian Cioloş în demersul de a duce acest partid mai departe, pentru că USR PLUS este adevărata speranţă a României", a spus Barna.

El a adăugat că în 2017, când a preluat mandatul de preşedinte USR PLUS, obiectivul său era ca acest partid să fie unul care să conteze pe termen lung pentru politica din România.

"Cred în acest moment, în care îi predau ştafeta lui Dacian Cioloş, că USR PLUS este un partid care contează cu adevărat în politica din România şi acesta este meritul nostru. Am preluat un partid cu 50 de filiale şi 1.000 de membri, astăzi suntem un partid cu peste 1.000 de filiale şi peste 50.000 de membri.

ADVERTISING

Suntem singurul partid care a crescut în această perioadă şi sunt foarte mândru să spun că în mandatul meu politica din România s-a îmbogăţit cu oameni care vor fi schimbarea pentru anii următori", a afirmat Barna.

Pe de altă parte, Barna a spus că în acest moment, România are o guvernare "capturată de o persoană pentru care pălăria de premier este prea mare" și că este încrezător că criza politică se va încheia.

"Din păcate, în momentul de faţă, România are o guvernare capturată de o persoană pentru care pălăria de premier este prea mare şi sper, şi sunt încrezător, că lucrul acesta se va încheia şi vom putea să încheiem o criză de care România nu avea nevoie. Vom putea să încheiem o criză inutilă şi absurdă care a fost creată de un singur om pentru o ambiţie personală ridicolă şi sper să revenim cât mai repede, de marţi încolo, în logica aceasta de guvern responsabil pentru România şi nu pentru mizele personale ale unui cetăţean", a mai spus Barna la congresul USR PLUS.

ADVERTISING

Prima parte a Congresul USR PLUS a avut loc sâmbătă, la București, după ce vineri, a fost anunțat rezultatul la alegerile pentru desemnarea președintelui formațiunii. În cadrul Congresului urmează să fie stabilită componența noului Birou Național și va fi validat noul președinte al formațiunii – Dacian Cioloș.

Deși în jur de 1.200 de delegaţi au participat sâmbătă la Congresul USR PLUS, în sala de la Romexpo, unde se desfășoară evenimentul, s-au aflat maximum 150 de persoane simultan.

Au fost prezentați candidații pentru ocuparea pozițiilor de conducere din Biroul Național, fiind patru echipe care au făcut propuneri - una a lui Dacian Cioloș - "#Uniţi, reuşim!" , una a lui Dan Barna - "USR PLUS la Guvernare 2024", independenți și „a treia cale” - „#Împreună USR-PLUS. Curaj pentru România”. La final, Dacian Cioloș, președintele ales al USR PLUS, a spus că și-ar dori ca în componența Biroului Național să fie reprezentanți din toate cele patru echipe.

În jurul orei 12:00 au fost încheiate prezentările și delegații s-au pregătit de vot. Votul va avea loc pe fluxuri orare, pe județe și este estimat să dureze până în jurul orei 18:00. Rezultatele oficiale vor fi anunțate duminică. Un reprezentant al Comisiei Electorale a anunțat că rezultatele parțiale vor fi afișate în timp real din momentul în care va începe numărarea voturilor. Delegații sunt invitați la vot.

Citește mai mult despre cum s-a desfășurat, sâmbătă, prima parte a congresului USR PLUS (Video).


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇