Ciucă l-a pus într-o funcţie călduţă pe Georgian Pop, omul care îşi asigurase un post la Parlament timp de 20 de ani

Ciucă l-a pus într-o funcţie călduţă pe Georgian Pop, omul care îşi asigurase un post la Parlament timp de 20 de ani

Premierul Nicolae Ciucă l-a numit pe Georgian Pop (PSD) în funcția de președinte, cu rang de secretar de stat, al Administrației Naționale a Rezervelor de Stat și Probleme Speciale.

Decizia a apărut joi în Monitorul Oficial, odată cu eliberarea din aceeaşi funcţie a lui Ion Vasile.

Cum şi-a blocat postul 20 de ani

Georgian Pop a fost deputat PSD vreme de 12 ani, din 2008 până în 2020, când nu a mai prins un nou mandat.

După ce nu a mai fost parlamentar, Pop a devenit funcționar la Camera Deputaților, unde a lucrat la Departamentul de Studii Parlamentare și Politici UE.

ADVERTISING

Digi24 relata anul trecut că, de fapt, Georgian Pop era funcționar al Camerei de... 20 de ani. În 2001 a fost angajat consilier la grupul PSD, iar în 2008, când a devenit prima dată deputat, s-a suspendat din funcție, astfel blocând postul până când a rămas fără slujbă și a revenit.

Cârtiţa americanilor

Dar şi activitatea politică l-a făcut remarcat pe Pop. El a ocupat mai mulţi ani funcţia de șef al Comisiei de control SRI (2012-2016) şi a plecat temporar din PSD din cauza unui conflict cu Liviu Dragnea. S-a dus la Pro România, dar s-a întors rapid în PSD.

ADVERTISING

Pop mai apare şi în dezvăluirile Wikileaks, cu apelativul Deep Throat, unde sunt prezentate discuţii ale deputatului cu reprezentanţi ai ambasadei SUA, în care se vorbeşte, între altele, de persoane "proaste şi lacome" din partid care ar fi sperat să obţină acces la poziţii guvernamentale.

În 2009, Pop a absolvit Academia Naţională de Informaţii “Mihai Viteazul” - Colegiul Naţional de Informaţii.

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇