Cîțu: USR PLUS să decidă dacă vrea la guvernare sau merge cu AUR și PSD

Cîțu: USR PLUS să decidă dacă vrea la guvernare sau merge cu AUR și PSD

După ce a câștigat alegerile interne din PNL și a devenit noul președinte al partidului, premierul Florin Cîțu a spus că își dorește ca USR PLUS să revină la guvernare. Dar că nu îi va ruga pe membrii partidului din coaliție să revină.

„Orice negociere viitoare poate avea loc doar atunci când cei din USR PLUS se vor aşeza la masă.

Şi se vor aşeza la masă când vor scăpa de AUR şi PSD. Nu ne băgăm în alegerile altor partide, avem opţiunea de premier. Vom vedea pe cine vor alege preşedinte la USR PLUS.

ADVERTISING

În acest moment ne gândim să refacem coaliția. Atât timp cât nu sunt alături de AUR și lucrează underground cu voturile PSD, pe sub masă. Iar atât cât timp va exista acea moțiune, va fi dificil. (...)

Acolo (la USR PLUS - n.red.) e un congres în derulare. Nu știu dacă se va putea discuta cu cei doi copreședinți. Cred că e bine să așteptăm rezultatul congresului”, a spus noul președinte al PNL, invitat la Digi 24.

Pentru Antena 3, Cîțu a spus că nu va permite niciunui alt partid să decidă numele premierului.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

„PNL nu acceptă ca niciun alt partid să îi spună pe cine să propună premier când este cel mai mare partid dintr-o coaliţie, sau cine să câştige la Partidul Naţional Liberal, cum aşa nici noi nu le spune celorlalţi pe cine să numească, pe cine să-şi aleagă.

Noi rămânem consecvenţi la ceea ce am spus până acum (…) pentru a guverna, noi vom da premierul României iar premierul României este preşedintele Partidului Naţional Liberal. Aşteptăm rezultatul votului de la USR PLUS, pentru că eu cred că acestea sunt declaraţii politice. Şi acolo sunt două tabere.

ADVERTISING

Eu cred că opinia pe care au exprimat-o azi – adică «În niciun caz nu mergem cu Cîțu » – e poziția unor tabere, acolo”, a declarat premierul Florin Cîţu.

Întrebat de moderator dacă îl va suna pe viitorul președinte al USR PLUS, Cîțu a spus:

„Bineînțeles, pot să-l sun să-l felicit!”.

Cîțu a mai precizat că, în principiu, cele mai mari șanse pentru viitor le-ar avea un Guvern creat tot de coaliția PNL-UDMR – USR PLUS.

„Şanse foarte mici (pentru un guvern minoritar PNL – UDMR – n.red.). Cele mai mari şanse o are coaliţia de guvernare PNL – USR PLUS – UDMR şi minorităţile. Abordarea e aceeaşi ca întotdeauna, atâta timp cât ne vom face treaba în Guvern şi vom înţelege că nu sunt trei guverne, lucrurile vor merge bine”, a mai spus Cîțu.

Citește și:


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇