Cîțu cere USR să recunoască greșeala de a da jos Guvernul: Așa putem să mergem mai departe

Cîțu cere USR să recunoască greșeala de a da jos Guvernul: Așa putem să mergem mai departe

PNL va guverna alături de USR, dacă formațiunea condusă de Dacian Cioloș va recunoaște greșeala de a da jos Executivul, spune liderul liberalilor, Florin Cîțu.

Mai mult, acesta vrea refacerea coaliției în jurul PNL.

Suntem de acord să trecem peste acest moment și să refacem coaliția în jurul PNL. Este soluția pe care noi o avansăm. Nu aș trece foarte ușor peste modul în care s-a ajuns astăzi aici.

Suntem aici pentru că cei care vorbesc acum de responsabilitate au fost iresponsabili. Nu poți să spui că azi ești responsabil, când ai fost iresponsabil acum o săptămână, acum o lună. Dacă vrem să trecem peste acest moment, trebuie să recunoască o greșeală și putem să mergem mai departe”, a subliniat Cîțu, într-o evidentă schimbare de ton.

ADVERTISING

Liderul PNL a mai afirmat că este greu să ia în serios cuvântul ”responsabilitate” rostit de cei de la USR, după ce au votat sau au susținut moțiunea alături de AUR și PSD.

Aud foarte mult în spațiul public cuvântul ”responsabilitate” aruncat foarte ușor de la cei care au votat sau au susținut moțiunea alături de AUR și PSD, de la cei care acum o lună de zile au luat ministrul Sănătății, l-au scos din Guvern și au lăsat România fără ministru într-o perioadă dificilă. Este complicat să iei în serios acest cuvânt ”responsabilitate””, a punctat Florin Cîțu.

ADVERTISING

Premierul desemnat, Dacian Cioloș, premierul demis, Florin Cîțu, luderul UDMR Kelemen Hunor și cel al minorităților, Varujan Pambuccian, s-au întâlnit miercuri seara pentru a vedea ce variantă de Guvern vor susține.

Nu au ajuns însă la niciun rezultat, astfel că vor discuta iar vineri.

Purtătorul de cuvânt al USR, Ionuț Moșteanu, a anunțat că Biroul Național al partidului a convocat pentru duminică după-amiaza Comitetul Politic, pentru a fi aprobată lista miniștrilor cu care Dacian Cioloș va merge în Parlament.

ADVERTISING

Moșteanu a insistat că prioritatea premierului desemnat este de a reface coaliția, dar, în cazul în care negocierile de vineri eșuează, Cioloș va merge în Parlament cu un guvern monocolor.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇