Cîțu: Ar fi culmea să introducem măsurile lui Dragnea

Cîțu: Ar fi culmea să introducem măsurile lui Dragnea

Președintele PNL, Florin Cîțu, a declarat, duminică, referitor la negocierile cu PSD, că sunt anumite divergențe în ce privește măsurile economice, adăugând că ”ar fi culmea” ca măsurile economice promovate de Liviu Dragnea să fie introduse în programul de guvernare.

”Sunt divergențe referitor la modul cum vedem noi să administrăm o economie. Am arătat în ultimii doi ani de zile că se poate să ai și venituri bugetare mai mari fără să crești taxe și cu o redistribuție pe care o face piața. Așa credem că, fără intervenția statului, se pot redistribui resursele în economie, echitabil, eficient.

ADVERTISING

De partea cealaltă, se dorește intervenție statului, așa se crede că se poate redistribui avuția. Pentru mine este bizar să vorbim azi de măsurile pe care eu le-am contracarat din programul lui Dragnea. Și taxe de solidaritate și impozit pe venit global. Am revăzut programul. Cam tot ce era acolo este în acest program.

La doi ani după ce am arătat că acel program a fost prost, nu l-am implementat. Sper să nu vină cu naționalizarea pilonului II de pensii. Le-am atacat atunci. Ar fi culmea să le introducem azi. Nu pentru că există o barieră ideologică, ci pentru că ele nu funcționează. Dacă ar fi funcționat, ar fi fost aplicat atunci de PSD”, a spus Cîțu.

ADVERTISING

Liderul PNL și cel al PSD, Marcel Ciolacu, au bătut palma, duminică, în ce privește o creștere cu 7% a pensiilor, dar și în ce privește o creștere a alocațiilor.

La finalul negocierilor de azi dintre PSD şi PNL, liderul liberalilor Florin Cîţu a declarat că sunt mai multe variante de premier şi că vor prezenta aceste nume preşedintelui Klaus Iohannis şi abia apoi vor fi făcute publice. Și președintele PSD, Marcel Ciolacu, a spus că una dintre variantele cu care se vor duce la Palatul Cotroceni este ca premierul să fie dat, prin rotație, de cele două partide.

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇