Mult zgomot pentru nimic

Mult zgomot pentru nimic

Dezbaterea publică de la justiție cu Elena Iordache versus doar doi reprezentați ai societății civile a fost, vorba lui Murphy, un mers cu bicicleta la deal și împotriva vântului.

Elena Iordache a făcut un rezumat al ideilor tripletei Dragnea-Iordache-Toader fără să producă un argument ,,științific” în favoarea dorit desființabilei SS.

Care desființare, dincolo de argumentele reprezentanților UE și ale celor cu capul pe umeri, trebuie făcută pentru două simple motive: Dragnea e la mititica și nu mai are nevoie de ea, iar Tudorel nu poate merge la Veneția din cauza infestării morale cu coronavirus de lichelism politic.

ADVERTISING

Mai an Tudorel Toader a lăudat-o pe Elena Iordache considerând că femeia e ,,un om de mare probitate morală și foarte bună pregătire profesională”. S-a dovedit faptul că dacă Tudorel Toader îți spune că ești sănătos, trebuie să mergi de urgență la spitalul Socola, de la Iașiul lui.

Doar un spectacol de imagine

Poate că și Marcel Ciolacu ar fi de acord cu desființarea SS, ca să taie bobii baronilor locali, dar nu poate pentru că interimatul îi atârnă ca o piatră de moară de glezna politică.

Dacă Elena Iordache speră că strigând ,,pro” va face deliciul galeriei talibanilor din PSD și își va trage jar pe turta proprie n-am de unde să știu. Simbria ei viitoare ne va spune ce și cum.

ADVERTISING

Acest dialog al surzilor nu a folosit nimănui din tripleta participantă și nici chibiților din Justiție.

Desființarea SIIJ, dezbătută public la Ministerul Jusțitiei: Societatea civilă ar vrea cât mai repede, Asociația Procurorilor propune prelungirea activității cu un an

A fost un spectacol de imagine pentru a ține încins cazanul societății civile ocupată acum să riposteze la fake-news-urile anti-pandemie marca Tăriceanu sau Ponta. O bifă pe agenda regizorului Predoiu, care se face că lucrează și care ar trebui să știe că nu cu astfel de zgomote confuze se captează atenția publicului.

ADVERTISING

Mimarea democrației nu este democrație, iar dacă ministrul Predoiu a jucat această comedie ca să nu fie acuzat de ne-dezbatere e un lucru mai puțin rău decât asaltul asupra justiției pus la cale de Dragnea. Dar e oare de ajuns?

Deci a rămas cum se stabilise, ministerul nu se grăbește să ducă legea în Parlament, pentru că PNL n-are majoritate parlamentară, dar intenționează să o facă după alegeri.

Până atunci, vom avea parte de astfel de pseudo-dezbateri din care nici justiția și nici PNL nu vor câștiga nimic. Și nici noi.

Autor: Mihai Oprișor, cititor SpotMedia.ro


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇