Nici UE să nu se atingă de rodul furtului nostru

Nici UE să nu se atingă de rodul furtului nostru
Foto: Hepta.ro / Mediafax Foto / Alexandru Dobre

Senatul a respins proiectul de lege al USR care prevede lărgirea cadrului de aplicare a confiscării extinse a bunurilor provenite din acte de corupţie sau activităţi criminale. Senatorii USR au fost singurii care au votat împotriva respingerii proiectului, restul senatorilor – PSD, PNL, UDMR, ALDE şi neafiliaţi – votând „pentru”.

De la PSD, UDMR și ALDE, nici nu mă puteam aștepta la altceva. Oare proști erau ei să-și taie singuri creanga de sub picioare, când au luptat din greu pe vremea lui Dragnea cu Justiția?

Oare proști erau ei să dea pe mâna unor judecători un așa instrument cu care să fie nenorociți? Oare erau proști să pună la dispoziția statului funia și săpunul cu care să fie spânzurați?

ADVERTISING

Ce speram era ca senatorii PNL să se poziționeze corect în problemă

Dar n-a contat pentru PNL faptul că respingând respectivul proiect de lege și-au dat din nou arama pe față, dovedind, pentru a nu știu câta oară, că nu sunt departe ca mentalitate cleptocrată de cei apelați ,,ciuma roșie”.

N-a contat că ne apropiem de data alegerilor locale și electoratul PNL așteaptă un reviriment de la partid. În loc de asta se procopsesc cu traseiști de la PSD și cu disprețul senatorilor partidului care le cer să îi voteze.

România avea termen în octombrie 2015 ca să îşi pună în acord legislaţia penală cu Directiva europeană 2014/42/UE privind îngheţarea şi confiscarea instrumentelor şi produselor infracţiunilor săvârşite în Uniunea Europeană.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Acest lucru nu s-a întâmplat, ceea ce a generat deschiderea procedurii de infringement faţă de România. Nici asta n-a contat pentru senatorii PNL. Dă-o în mama ei de UE, vorba lui Dragnea, ce vor ei să se atingă de banii noștri?

Corectă apreciere, cât nu pot fi confiscați, pentru că legea actuală face acest lucru extrem de greu, banii sunt ai lor, chiar dacă au fost furați și sunt dovediți ca fiind furați.

Coagularea tuturor împotriva proiectului USR dovedește frica majorității aleșilor de a li se confisca averile. Dovedește fibrilația de care aleșii sunt cuprinși când sunt amenințați cu confiscarea extinsă.

ADVERTISING

La dracu, dacă ți se poate confisca tot, la ce bun să-ți riști libertatea furând? Ce țară e asta în care parchetele și statul te pot căuta și-n gaura Monaco-ului ca să-ți șutească ultimul biștar?

Păi nu avea dreptate Mototolea să mototolească paraii la purtător în loc să-i facă hoteluri la mare sau apartamente la Miami?

Asta este frica cea mare a infractorului cleptocrat, să nu i se confiște rodul cleptocrației. Ceva pușcărie merge, dacă e cu suspendare să fie primită, paraua să rămână la purtător.

Ceva cheltuială cu avocații e inclusă în costuri de la bun început și, dacă prin Parlament le poți ușura lor munca și ție pedeapsa, cu atât mai bine, haram de Dragnea!

Iată de ce USR-ul e neomarxist, că vrea confiscarea furăciunii în scopul egalizării de clasă!

Uite ce se va întâmpla dacă nebunii ajung la guvernare, chiar vor vota legea asta.

Având în vedere că deocamdată ghilotina confiscării extinse a fost puțin îndepărtată de desupra vilelor, conturilor și mașinilor de lux, eu aș sugera USR să lucreze cu vervă la legea de impozitare cu 90% a bunurilor pentru care cetățenii noștri n-au plătit la vreme taxe și impozite.

Uite, numai așa ca să-i confiște tizului meu de la Vrancea strânsura mamei sale și copilului minor al lui Chirica vilișoara. Să o facă în mod civilizat, pe motiv de neplată a impozitelor, nu să-l acuze pe om că e cleptocrat. Să nu mai aștepte ca împricinatul să fie pedespsit în instanță, să-i ia banul dinainte, ca să nu mai aibă cu ce își va plăti avocatul.

Da, și să vină USR cu ea până în alegeri, cu vreo două săptămâni înainte să aflu și eu, oare Ludovic Orban va fi de acord cu ea sau va reface usele de dragul averilor granzilor din partid?

Autor: Mihai Oprișor, cititor SpotMedia.ro

Legea USR care îi lăsa fără averi pe corupți și mafioți a fost respinsă de PSD, PNL, UDMR şi ALDE


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇