Cioloș: PSD să își asume și relele făcute românilor de cei de care s-a tot lepădat

Cioloș: PSD să își asume și relele făcute românilor de cei de care s-a tot lepădat

În ziua în care Marcel Ciolacu a anunțat că vrea un nou PSD, Dacian Cioloș, președinte al partidului PLUS, a transmis că nu e prima oară când social-democrații joacă această carte a reformării. Dimpotrivă, PSD a mai susținut și în trecut, în repetate rânduri, că se va schimba. Și de fiecare dată – susține Cioloș – au fost minciuni pentru care românii au plătit.

Azi are loc un Congres extraordinat al PSD, iar președintele interimar Marcel Ciolacu – în așteptarea unui mandat plin la conducerea partidului – a anuțat că va începe o nouă perioadă în formațiunea social-democrată.

ADVERTISING

În context, președinte partidului Plus, Dacian Cioloș, a transmis că – dacă PSD vrea într-adevăr să se reformeze - n-o poate face așa de ușor . Dimpotrivă, are multe lucruri rele la activ pe care ar trebui să și le asume.

”PSD trebuie nu doar să aibă curajul să se uite în spate la ce a lăsat în urmă, dar ar fi bine să-și și asume toate relele făcute acestei țări de către cei de care PSD s-a tot lepădat în aceste decenii pentru a o putea lua de la capăt cu alte și alte minciuni.

PSD a fost răul venit peste noi din cauza indiferenței și a credulității noastre, ca alegători. Și doar renunțarea la indiferență și la credulitate ne poate duce la o nouă eră, în care astfel de lepădări să nu mai fie cele care ne construiesc viitorul”, a scris Cioloș pe Facebook.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Ce au spus social-democrații

”(...) au fost cazuri când munca voastră a fost irosită de cei care au crezut că pot folosi PSD ca pe o cheie la ușile Justiției.

Nu ei sunt PSD! Ei aparțin trecutului. Și trebuie să ne rupem de acest trecut! Justiția trebuie făcută în sala de judecată. Nu la partid, nu la televizor, nu în palatele Administrației prezidențiale”, a declarat Ciolacu, în discursul susținut la Congres.

Acesta a mai susținut că vremea tătucilor în partid a trecut.

Nu toți liderii din partid au agreat poziția președintelui interimar. Spre exemplu, Dumitru Buzatu de la Vaslui i-a transmis lui Ciolacu să fie mai moderat în declarații.

ADVERTISING

Sorin Grideanu – de curând revenit în PSD – a declarat la Digi 24 că, de la acest Congres încolo, cei care vin în partid și pe funcții de decizie vor fi trecuți printr-o sită.

Jurnaliști l-au întrebat de ce – în condițiile în care există această sită – pe lista de consilieri generali ai Gabrielei Firea există oameni care au avut sau au încă probleme cu Justiția (cum sunt Mitică Dragomir și Petre Roman).

Grideanu a răspuns că abia de la Congresul de sâmbătă se aplică sita. Ce înseamnă aceste lucru nu știm, și nici Grideanu n-a explicat.

Citește și:

Ciolacu, atac la membri PSD din trecut care ”au crezut că pot folosi PSD ca pe o cheie la ușile Justiției”

Injurii incalificabile la adresa jurnaliștilor din partea purtătorului de cuvânt al PSD. UPDATE: Ciolacu l-a suspendat din funcție


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇