Ciolacu spune că sunt probleme cu constituirea noului Parlament. Tot grupul minorităților e în izolare, după ce s-a întâlnit cu Orban

Ciolacu spune că sunt probleme cu constituirea noului Parlament. Tot grupul minorităților e în izolare, după ce s-a întâlnit cu Orban

Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, a declarat, duminică seara, că toţi membrii grupului minorităţilor naţionale de la Camera Deputaţilor au intrat în izolare după ce unul dintre aceştia a fost depistat cu COVID-19, punctând că acest lucru reprezintă o problemă în constituirea noului Parlament.

Anterior, respectivul membru al grupului minorităţilor a participat la negocieri cu reprezentanţii partidelor din coaliţia de centru-dreapta.

„Sunt anumite probleme cu constituirea Parlamentului. În seara asta am aflat şi eu şi am şi vorbit cu domnul Pambuccian, ei au avut o negociere cu domnul Orban la ora 13:00. Am înţeles că tot grupul a intrat în izolare, urmând să facă testul de mâine să vadă dacă s-a răspândit virusul. (…)

ADVERTISING

Ei au fost la negociere cu domnul Orban şi cu USR, dacă şi ei intră în izolare ... eu ştiu că legea e unică pentru toată lumea. Trebuie să facă test mâine şi încă un test peste 4 zile să vadă dacă ies din izolare sau nu ies.

Să vedem domnul Orban cu cine a mai avut întâlniri după ora 13:00. Cred că DSP e în măsură să răspundă la aceste întrebări şi cum se face în continuare", a spus Ciolacu la Antena 3.

Președintele Klaus Iohannis a convocat oficial noul Parlament pentru luni.

Ședința noului Parlament va avea loc pe 21 decembrie, la ora 12:00, potrivit unui comunicat al Administrației Prezidențiale remis SpotMedia.ro.

ADVERTISING

Lista completă cu senatorii și deputații. Vezi cine reprezintă judeţul tău în noul Parlament (Hartă interactivă)

Amintim că PSD a câștigat alegerile parlamentare, cu 29% din voturi. Pe locul doi s-a clasat PNL cu 25%, iar pe 3 USR-PLUS, cu 15%.

Surpriza alegerilor au reprezentat-o cei de la AUR, partid nou înființat, care a intrat din prima în Parlament cu 9%, fiind a 4-a forță politică din noul Legislativ.

În rest, doar UDMR a mai atins pragul electoral, obținând aproape 6% din voturi. PMP și Pro România au ratat intrarea în Parlament.

ADVERTISING

Tot luni, în jurul orei 19:00, ar urma să fie semnat acordul de funcționare a coaliției de guvernare formată din PNL - USR PLUS UDMR.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇