Ciolacu, despre noua lege a păcănelelor: Cei care nu-și mută urgent aparatele rămân fără licență

Ciolacu, despre noua lege a păcănelelor: Cei care nu-și mută urgent aparatele rămân fără licență

Premierul Marcel Ciolacu a anunțat că noua lege privind interzicerea păcănelelor produce deja efecte. Cei care nu-și mută urgent aparatele rămân fără licență, ameninţă el.

Anunţul a fost făcut, marţi, în şedinţa Executivului.

”Guvernul a început aplicarea noii legi privind interzicerea păcănelelor în localităţile cu mai puţin de 15.000 de locuitori.

Toţi cei care nu-şi mută urgent aparatele rămân fără licenţă, conform unui anunţ transmis deja de Oficiul Naţional pentru Jocuri de Noroc”, a spus premierul Ciolacu.

ADVERTISING

Adoptată pe 9 aprilie, este prima lege de reglementare a industriei păcănelelor.

În 17 aprilie, preşedintele Klaus Iohannis a promulgat legea care completează OUG privind organizarea şi exploatarea jocurilor de noroc, în sensul în care păcănelele sunt interzise în localităţi cu populaţie mai mică de 15.000 de locuitori.

Conform legii, nerespectarea acestei prevederi constituie contravenţie şi se sancţionează cu amendă de la 150.000 lei la 200.000 lei şi confiscarea sumelor provenite din activitatea contravenţională.

ADVERTISING

În toate cazurile în care se constată săvârşirea contravenţiei, Comitetul de Supraveghere dispune revocarea licenţei clasa a II-a deţinută de operatorul economic, care desfăşoară activităţi conexe jocurilor de noroc.

Șeful Guvernului a precizat marţi că se lucrează la noi prevederi legale pentru celelalte 10% dintre localități care nu sunt incluse în lege.

”Nu vom tolera vreo întârziere, fiindcă vrem să curăţăm rapid de păcănele 90% dintre localităţile ţării urmând să facem regulile pentru cele 10% rămase în acest moment”, a mai spus şeful Executivului.

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇