Ciolacu, despre afacerea cu fotovoltaice a nepotului, finanțată și din PNRR: Eu niciodată nu am intervenit pentru el undeva. Dacă se dovedește așa ceva, plec din funcție

Ciolacu, despre afacerea cu fotovoltaice a nepotului, finanțată și din PNRR: Eu niciodată nu am intervenit pentru el undeva. Dacă se dovedește așa ceva, plec din funcție

După ce presa a dezvăluit că nepotul premierului solicită 110 milioane lei din PNRR pentru fotovoltaice, pe două firme recent înființate și cu venituri de câţiva lei, a venit şi Marcel Ciolacu cu o reacţie: „Nu este nimic ilegal”.

Săptămâna trecută, Economedia a aflat că două firme deținute în proporție de 50% de Mihai Cristian Ciolacu apar pe o listă provizorie a Ministerului Economiei ca posibile destinatare ale unor ajutoare de stat de circa 110 milioane de lei din fonduri PNRR. Cele două firme au aplicat pentru ajutor de stat pentru producția de energie eoliană și solară. Ambele sunt recent înființate şi au raportat venituri de 10-13 lei, dar își propun să deruleze proiecte de sute de milioane de lei. Iar Mihai Cristian Ciolacu este nepotul premierului.

ADVERTISING

Într-o reacţie destul de întârziată, Marcel Ciolacu susține că nu este implicat, în nici un fel, în afacerea nepotului.

”De câțiva ani, cu un prieten de-al lui, încearcă să construiască această afacere. M-a întrebat când s-a apucat. Nu este nimic ilegal, i-am spus că nu are de ce să se ferească sau să păcălească făcând pe numele altuia. Eu niciodată nu am intervenit sau am dat telefon să intervin pentru el undeva. Dacă se dovedește așa ceva, plec din funcție. Știu că a muncit și muncește foarte mult”, a declarat Ciolacu pentru G4Media.ro.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

În plus, nepotul adaugă că unchiul său ”nu a fost implicat și nu are nicio legătura cu acest proiect.”

Referitor la sumele de bani cu care firmele sale contribuie la realizarea proiectelor, Cristian Mihai Ciolacu a afirmat că acestea ar proveni din ”cofinanțare de la bancă, fresh equity PNRR aproximativ 35%, garanțiile vor fi parcurile și contract PPA (Power Purchase Agreements/înțelegeri cu consumatori care doresc să achiziționeze electricitate din surse regenerabile - n.red.) pe 5 ani.”

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇