Ce spune Iohannis despre clasarea parțială a Dosarului ”10 august”

Ce spune Iohannis despre clasarea parțială a Dosarului ”10 august”

Deși spune că și-ar fi dorit o soluție mai clarp pentru Dosarul ”10 august”, Klaus Iohannis afirmă și că are foarte mare încredere în sistemul de justiție din România.

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat miercuri, întrebat despre clasarea dosarului violenţelor din 10 august 2018, că are foarte mare încredere în sistemul de justiţie din România şi s-a luptat ca ”niciun politician să nu se amestece în dosare, nici preşedintele” . El a spus, însă, că personal, ca şi mulţi alţi români, este de părere că e de dorit să se găsească o clarificare mai profundă în această speţă.

ADVERTISING

”Poate vă amintiţi că, atunci când a fost evenimentul 10 august, eu am avut o părere foarte fermă – că măsurile luate de Jandarmerie au fost exagerate. Au apărut relatări, filmări şi s-a constituit un dosar penal pe care l-a analizat DIICOT. Eu am foarte mare încredere în sistemul de justiţie din România şi eu împreună cu dumneavoastră, cu multe milioane de români ne-am luptat ca niciun politician să nu se amestece în dosare, nici preşedintele. Nu pot decât să vă spun opiniile personale şi să spun că justiţia îşi va face treaba şi cei vinovaţi vor fi traşi la răspundere. Personal, ca şi mulţi alţi români, suntem de părere că e de dorit să se găsească o clarificare mai profundă în această speţă”, a declarat preşedintele

ADVERTISING

Dosarul 10 August a fost anchetat inițial de Secția Parchetelor Militare, fiind vorba despre implicarea jandarmilor.

După ce însă Jandarmeria a reclamat o tentativă de răsturnare a  ordinii constituționale în 10 august 2018 (”lovitură de stat”), noile acuzații au intrat în competența DIICOT, care a preluat dosarul, extins acum cu fapte care vizau siguranța națională.

ADVERTISING

Doi ani mai târziu, o parte consistentă a acestui dosar, și tocmai aceea care duce la personajele politice ale zilei – Carmen Dan, ministru de Interne; Viorica Dăncila, prim-ministru – ,dar  și la șefii Jandarmeriei – a fost clasată.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇