Aflat în cursă electorală, cancelarul Austriei s-a enervat rău când a fost întrebat de România (Video)

Aflat în cursă electorală, cancelarul Austriei s-a enervat rău când a fost întrebat de România (Video)

Cancelarul Karl Nehammer a fost extrem de recalcitrant în timpul unui interviu la postul public de televiziune din Austria, în care i-au fost puse mai multe întrebări incomode, inclusiv în legătură cu blocarea aderării României la Schengen.

Liderul ÖVP a arătat încă de la început o atitudine ostilă față de jurnalistul Martin Thür. Tensiunea a crescut constant pe parcursul celor 24 de minute, cât a durat discuția despre rezultatele guvernării sale, Thür arătând că majoritatea promisiunilor nu au fost îndeplinite.

ADVERTISING

Discuția s-a încins și mai tare când jurnalistul a adus în discuție veto-ul Austriei pentru extinderea Schengen, scrie publicația Mein Bezirk. (dialogul pe această temă începe la 8:13 și este în crescendo puternic de la min 11:20 - n.r.)

Cancelarul și-a apărat puternic poziția de la Consiliul JAI din decembrie, susținând că veto-ul „nu a fost nici populist, nici naționalist, ci o chestiune de politică de securitate”.

Thür a încercat să-l întrerupă, pentru a-i aminti de cifrele oferite de Frontex, care arată că doar o foarte mică parte din migraţia de pe ruta Balcanilor de Vest trece prin România.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Cum nu a reușit, l-a fixat pe Nehammer cu privirea, zâmbind.

„Nu e nimic de râs pe acests subiect”, i-a replicat tăios cancelarul.

„Nu râd, ci doar încerc să vă întrerup”, a răspuns jurnalistul, stârnind o nouă critică de la liderul ÖVP: „Mda, nu știu cum vor interpreta asta telespectatorii dvs”.

Nehammer se află în campanie electorală. Pe 29 ianuarie vor fi alegeri în Austria Inferioară.

Nehammer in ZIB2: "Das ist nicht zum Lachen" mit Martin Thür 11. Januar 2023

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇