Karl Nehammer, criticat de un eurodeputat român pentru un mesaj de pe Twitter: Să se documenteze înainte de a vorbi

Karl Nehammer, criticat de un eurodeputat român pentru un mesaj de pe Twitter: Să se documenteze înainte de a vorbi

Cancelarul austriac Karl Nehammer a fost criticat, vineri, de un eurodeputat român pentru un mesaj publicat pe Twitter.

Postarea cu pricina conține urarea „Crăciun binecuvântat tuturor creștinilor ortodocși”.

Asta deși nu toți creștinii ortodocși celebrează Crăciunul în același timp: sărbătoarea este marcată pe rit vechi (calendarul iulian) la o distanță de 13 zile de cea din calendarul oficial (gregorian).

La scurt timp după acest mesaj, eurodeputatul român Siegfried Mureșan l-a taxat pe Karl Nehammer pentru că nu știe faptul că unii creștini ortodocși sărbătoresc Crăciunul pe 25 decembrie, iar alții 13 zile mai târziu.

ADVERTISING

„Cancelarul Austriei, Karl Nehammer, tocmai a postat un mesaj de felicitare cu ocazia Crăciunului, adresat <<tuturor creștinilor ortodocși>>. Îi poate spune cineva că nu toți creștinii ortodocși sărbătorim astăzi Crăciunul? Un cancelar ar trebui să se documenteze înainte de a vorbi. Pe această temă și pe orice altă temă”, a fost mesajul lui Siegfried Mureșan postat pe Facebook.

Există biserici ortodoxe care încă folosesc calendarul iulian și sărbătoresc Crăciunul pe rit vechi. Printre acestea se numără: Patriarhia Ierusalimului, Biserica Rusă, Biserica Sârbă și Mănăstirile din Sf. Munte Athos, cu excepția Vatopedului.

ADVERTISING

În țara noastră, peste un milion de adepți ai Bisericii Creștin Ortodoxe sărbătoresc Crăciunul pe stil vechi, cu precădere ruși lipoveni, ucraineni, moldoveni și sârbi.

Austria va deporta toți migranții ilegali în țările lor de proveniență

Anterior, cancelarul austriac Karl Nehammer a anunțat, joi, că toți migranții care nu îndeplinesc condițiile legale pentru obținerea azilului vor fi deportați în țările de unde au venit.

„Pentru noi e clar: Cei care nu au șanse de azil în Austria trebuie să poată fi deportați înapoi în țara natală cât mai repede posibil. Acordurile noastre cu alte țări și măsurile luate arată clar că Austria a pus deja frână acordării de azil și este în vigoare”, a scris Karl Nehammer pe Facebook.

ADVERTISING

Amintim că pe 8 decembrie 2022, Austria a votat în Consiliul JAI împotriva aderării României și Bulgariei la Schengen, în timp ce Olanda s-a opus intrării Bulgariei. În schimb, Croația a intrat în Schengen la 1 ianuarie 2023.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇