Biden va face un anunț legat de Arabia Saudită, în contextul uciderii jurnalistului Khashoggi

Biden va face un anunț legat de Arabia Saudită, în contextul uciderii jurnalistului Khashoggi

Adminstrația Biden e așteptată să facă luni un anunţ legat de Arabia Saudită, după raportul serviciilor americane de informaţii care au ajuns la concluzia că prinţul moştenitor Mohammed bin Salman a aprobat uciderea jurnalistului Jamal Khashoggi.

Anunțul vine în contextul unor critici care spun că preşedintele SUA ar fi trebuit să fie mai aspru faţă de prinţul moştenitor, rămas sancţionat, în ciuda faptului că a fost învinuit pentru aprobarea asasinării lui Khashoggi, scrie Reuters.

„Va fi un anunţ luni cu privire la ce vom face cu Arabia Saudită în general”, a spus președintele Joe Biden, fără a da mai multe detalii.

Khashoggi, care a lucrat pentru Washington Post, era rezident american. Ademenit în interiorul consulatului saudit din Istanbul în 2 octombrie 2018, jurnalistul a fost ucis de persoane care aveau legături cu prinţul moştenitor al Arabiei Saudite.

ADVERTISING

A fost dezmembrat, iar cadavrul său a dispărut.

Vineri, guvernul saudit a "respins în totalitate" raportul serviciilor americane de informaţii care l-au acuzat pe Mohammed bin Salman că a "validat" asasinarea jurnalistului şi disidentului saudit.

SUA au anunţat vineri sancţiuni financiare împotriva unei unităţi de intervenţie specială şi a fostului număr doi al serviciilor saudite de informaţii, Ahmad Asiri, apropiaţi prinţului moştenitor al Arabiei Saudite pentru rolul lor în asasinarea lui Jamal Khashoggi.

ADVERTISING

Citește opinia zilei pe Spotmedia.ro: Câte voturi costă adevărul în România? Dar minciuna?


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇