Băsescu îl acuză pe Vela că a făcut eveniment național din moartea unui interlop. Cum răspunde la comentariile negative

Fostul preşedinte Traian Băsescu critică în termeni duri faptul că efective importante ale Ministerului de Interne au fost puse să participe inutil la priveghiul interlopului înjunghiat Pian.

Totul pentru că ministrul Marcel Vela este ”avid de imagine cu orice preţ”. ”În regia lui Marcel Vela, moartea unui interlop a devenit eveniment national. Oare de unde atâta tupeu la un vremelnic ministru?”, se întreabă Băsescu.

”Internele nu sunt instituţie de spectacol! Avid de imagine cu orice preţ, Ministrul de Interne, numitul Marcel Vela, proaspăt adus de la Primăria Caransebeş, confundă poliţia comunitară cu Poliţia Naţională.

ADVERTISING

Ajuns la Bucureşti, Marcel Vela a pus în mişcare resursele Poliţiei Naţionale şi ale Jandarmeriei crezând că asta îl ajută la repararea imaginii şifonate de eşecul pierderii controlului pandemiei de COVID – 19.

Elicoptere, poliţie şi jandarmerie călare, sute de mascaţi echipaţi de război au fost puşi să participle inutil la priveghiul interlopului înjunghiat pentru cămătărie.

Din păcate, chestorii şi generalii de la Interne n-au avut puterea să-i spună lui Vela că Ministerul de Interne nu este instituţie de spectacol nici pentru interlopi şi nici pentru populaţie”, a scris Traian Băsescu, duminică, într-o postare pe Facebook.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Internele nu sunt instituţie de spectacol! Avid de imagine cu orice preţ, Ministrul de Interne, numitul Marcel Vela, ...

Publicată de Traian Băsescu pe Duminică, 9 august 2020

Fostul șef de stat susține că erau suficienţi câţiva ofiţeri de poliţie ”introduşi în mulţime şi pe lângă cei apropiaţi mortului pentru a sesiza imediat orice risc”.

”S-ar fi evitat umilirea Poliţiei şi a Jandarmeriei puse să participe îndure cu stoicism priveghiul unui interlop. În regia lui Marcel Vela, moartea unui interlop a devenit eveniment național. Oare de unde atâta tupeu la un vremelnic ministru?”, a menţionat Băsescu.

ADVERTISING

Cum răspunde la comentarii

Când un internaut îi atrage atenția că ”cel fără de păcat sa arunce primul cu piatra”, fostul președinte vine repede cu replica într-un comentariu: ”N-ar mai arunca nimeni cu pietre dacă i-am exclude pe cei care au păcătuit”.

Iar când un alt internaut îi prezintă fotografii cu el și Bercea Mondialu, Băsescu se grăbește să facă distincția:

”Amice, eu nu am trimis nici poliţia, nici jandarmeria, nici cai, nici mascaţi echipaţi de război şi nici elicoptere să mă supravegheze când mă întâlnesc cu Bercea la sărbătoarea ţiganilor.

M-am dus eu şi mi-am asumat greşeala, nu că am fost la sărbătoare, ci că nu am pus SPP-ul să verifice cine este acolo. Oricum şi Bercea are parte de ceva poliţişti că-i în puşcărie”.

Amintim că un membru al lumii interlope, Emi Pian, a murit în această săptămână după o bătaie între clanuri care a avut loc în Sectorul 6 al Capitalei.

Citește analizele recente pe acest subiect:

Poliția Capitalei pusă în genunchi în fața interlopilor de șeful Bogdan Berechet

Cei care privesc: Vela, Despescu, Berechet

Dilema electorală: Pian, deci Salam… Salam, deci exist


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇