Alianţa USR-PLUS: După interzicerea sloganului, BEC Dâmboviţa ne-a interzis şi prezentarea programului de guvernare

Alianţa USR-PLUS: După interzicerea sloganului, BEC Dâmboviţa ne-a interzis şi prezentarea programului de guvernare

La cererea PSD, Biroul Electoral de Circumscripţie (BEC) Dâmboviţa a interzis sâmbătă Alianţei USR-PLUS şi folosirea pancartelor prin care susţinătorii noştri prezintă angajamentele din programul de guvernare precum „Fără penali în funcţii publice”, „Fără pensii speciale”, „Cetăţenie digitală”, „Împădurim România şi combatem tăierile ilegale prin DNA-ul Pădurilor”, transmite Alianţa într-un comunicat de presă.

„Această modalitate de prezentare a programului Alianţei respectă regulile de distanţare sanitare necesare în pandemie şi a fost aleasă pentru siguranţa cetăţenilor şi a colegilor noştri. Decizia de azi urmează celei de interzicere a mesajului – O Românie fără hoţie”, arată reprezentanţii Alianţei într-un comunicat de presă.   

ADVERTISING

PSD contestă sloganul USR PLUS "O Românie fără hoţie" pe motiv că "dezavantajează toţi competitorii electorali"

Alianţa USR PLUS consideră că pancartele folosite de susţinători nu se încadrează în definiţia legii invocate de PSD în plângerea către BEC Dâmboviţa pentru că nu se referă direct la un candidat şi nici nu sunt inscripţionate cu sigla organizaţiei noastre, mai transmite sursa citată.

Şi această decizie va fi contestată la BEC, mai spune Alianţa. Decizia BEC Dâmboviţa de sâmbătă poate fi consultată AICI.   

ADVERTISING

Biroul Electoral de Circumscripţie Dâmboviţa a admis joi sesizarea PSD care a cerut interzicerea promovării sloganului „O Românie fără hoţie„ al Alianţei USR-PLUS pe motiv de „defăimare”. Alianţa a precizat că sloganul „nu vizează persoane sau un grup de persoane ci expune o valoare, un principiu, care îşi are ecou atât în Constituţie cât şi în legislaţia penală”. Aceştia vor contesta la BEC decizia BEJ Dâmboviţa.

PSD câştigă în Dâmbovița: Biroul Electoral interzice sloganul USR PLUS „O Românie fără hoție” - vezi motivația

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇