Aleşii de la locale pot depune jurământul online, dacă sunt în carantină sau izolare

Aleşii de la locale pot depune jurământul online, dacă sunt în carantină sau izolare

Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă (CNSU) propune ca persoanele care au fost alese în funcţii publice în urma scrutinului din 27 septembrie să poată depune jurământul şi online, dacă se află în izolare sau carantină.

„Se propune ca persoanele alese la scrutinul electoral organizat în luna septembrie 2020, pentru alegerea primarilor, preşedinţilor consiliilor judeţene şi a membrilor consiliilor locale şi judeţene, să poată depune jurământul prevăzut în Ordonanţa de Urgenţă a Guvernului nr. 57 din 3 iulie 2019 privind Codul administrativ, fără prezenţa fizică, prin mijloace electronice de comunicare de la distanţă, atunci când persoana în cauză se află în izolare sau carantină, în condiţiile legii” prevede articolul 4 al Hotărârii nr 47 care a fost adoptată luni seară de CNSU.

2021 vine cu discounturi de până la 50% la principalele categorii de produse și servicii de care afacerea ta are nevoie. Obține oferta AICI!

Secretarul de stat în MAI Raed Arafat a precizat că, după ce propunerea în acest sens a fost aprobată de CNSU, Guvernul trebuie să emită o hotărâre în acest sens, „pentru a nu fi pus în dificultate procesul respectiv”.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, 👇 dă-ne un like. 💖