Au fost anulate alegerile pentru funcția de primar la Costinești

Au fost anulate alegerile pentru funcția de primar la Costinești

Biroul Electoral Central a decis, marţi, anularea alegerilor pentru funcţia de primar în comuna Costineşti şi a mai stabilit că scrutinul va fi repetat pe 7 iulie.

BEC a hotărât să admită cererea de anulare a alegerilor formulată de PSD Constanţa.

După cea de-a şasea numărare a buletinelor de vot la Costineşti, candidatul PNL Gheorghe Mechenici a obţinut un vot în plus faţă de candidatul PSD, primarul în funcţie Dumitru Jeanu.

Biroul Electoral Judeţean Constanţa a constatat că au fost mai multe buletine nule considerate valabile şi că au votat doi cetăţeni ucraineni, deşi nu aveau acest drept.

ADVERTISING

De asemenea, reprezentanţii BEJ au precizat că au fost făcute mai multe cereri de anulare a alegerilor de la Costineşti.

În prima fază, câştigător a fost Dumitru Jeanu de la PSD, actualul primar, la o diferenţă de un singur vot faţă de contracandidatul său, Gheorghe Mechenici, de la PNL.

După renumărarea buletinelor, candidatul liberal avea mai multe voturi, dar decizia a fost contestată de adversarul său politic. De asemenea, o altă numărătoare a voturilor a arătat că este egalitate între cei doi candidaţi.

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇