Alegeri locale 2020: Distanță mică între Nicușor Dan și Gabriela Firea, în timp ce Băsescu are aproape 10% din intențiile de vot. Destul de mulți bucureșteni sunt nehotărâți - Sondaj Novel Research

Alegeri locale 2020: Distanță mică între Nicușor Dan și Gabriela Firea, în timp ce Băsescu are aproape 10% din intențiile de vot. Destul de mulți bucureșteni sunt nehotărâți - Sondaj Novel Research

Candidatul susţinut de principalele partide de dreapta pentru Primăria Generală a Capitalei, Nicuşor Dan, a prezentat, sâmbătă, rezultatele unui sondaj de opinie care arată că 33% din intenţia de vot a electoratului din Bucureşti se îndreptă către el, Gabriela Firea situându-se cu 2,5 procente în urma sa. Rezultatele cercetării sociologice prezentate de Nicușor Dan mai arată că peste 18% dintre alegătorii din Capitală nu sunt hotărâţi cu cine să voteze, iar fostul preşedinte Traian Băsescu capitalizează 9% din intenţia de vot.

Publicitate

Nicuşor Dan a prezentat, sâmbătă, într-o conferinţă de presă, rezultatele unui un sondaj de opinie realizat telefonic, în perioada 16-17 septembrie, pe un eşantion de 840 de bucureşteni.

Cercetarea sociologică are o marjă de eroare de 3,4% şi a fost realizată de Novel Research. 

Conform rezultatelor prezentate de candidatul susţinut de PNL şi USR-PLUS, în ceea ce priveşte intenţia de vot pentru Primăria Generală a Capitalei Nicuşor Dan are 33%, Gabriela Firea - 30,5%, iar Traian Băsescu se bucură de intenţia de vot din partea a 9% dintre bucureşteni. 

Publicitate

Totodată, 18,5% dintre alegătorii chestionaţi sunt indecişi, în timp ce 9% intenţionează să voteze cu alţi candidaţi.  

La întrebarea "Merită primarul în funcţie un nou mandat?”, 54% dintre respondenţi au considerat că nu, 33% au răspuns afirmativ, iar 11% nu răspuns, conform datelor prezentate de Nicuşor Dan.  

De asemenea, 69% dintre cei chestionaţi au considerat că va fi o competiţie cu rezultat strâns pentru funcţia de primar general.  

"Totul depinde de prezenţa la vot”, a afirmat Nicuşor Dan, invocând marja de eroare a sondajului.  El a subliniat importanţa unor dezbateri unu la unu între principalii doi candidaţi pentru Primăria Generală. 

"Pentru nehotărâţi cred că e foarte important ca dezbaterea între candidaţii la Primărie să aibă loc. Sunt candidatul care a venit în această campanie cu proiecte, cu soluţii. Am primit, în schimb, un şir de acuze şi minciuni care să ascundă bilanţul corect al actualului mandat. Aştept în continuare dezbaterea, consider că refuzul la o dezbatere înseamnă fuga de răspundere în faţa bucureştenilor”, a mai afirmat Nicuşor Dan.  

El a mai acuzat faptul că la adresa sa se desfăşară "o campanie de minciună şi manipulare bazată pe telefoane, pe mesaje online neasumate şi bazată, din păcate, pe complicitatea unor instituţii de presa”.   

În acest context, Dan a afirmat că nu există nicio persoană din echipa sa de campanie infectată cu noul coronavirus, că nu intenţionează să renunţe la subvenţiile la agent termic, transport în comun sau la ajutoarele acordate persoanelor cu dizabilităţi, dacă va fi ales primar.  

Nicuşor Dan a reclamat din nou angajarea, în Primăria Capitalei, a numeroase rude ale unor persoane care lucrau deja acolo.  

"Oamenii ăştia din cauză că nu au o competenţă pentru funcţiile pe care le ocupă nu sunt în stare să atragă fonduri europene, nu sunt în stare să rezolve traficul, nu sunt în stare să rezolve poluarea. Asta este problema la care primarul în funcţie trebuie să răspundă”, a susţinut Nicuşor Dan.

Urmărește SpotMedia.ro pe Facebook și pe Instagram pentru a fi la curent cu cele mai importante știri ale zilei.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇