Adrian Năstase anunţă că reabilitarea lui a rămas definitivă: Ce-mi va rezerva viitorul vom vedea împreună

Adrian Năstase anunţă că reabilitarea lui a rămas definitivă: Ce-mi va rezerva viitorul vom vedea împreună

Fostul premier Adrian Năstase anunţă că decizia de reabilitare judecătorească în cazul său, pronunţată în 7 decembrie de Înalta Curte, a rămas definitivă.

”Astăzi, am aflat că decizia instanţei de fond, privitoare la cererea mea de reabilitare judecatorească, a rămas definitivă, nefiind contestată de procurori. Se încheie astfel o perioadă de 16 ani de suferinţe si nedreptăţi, pe care doresc să le las în urmă. Puterea de a ajunge la acest moment mi-au dat-o membrii familiei mele, cărora le mulţumesc încă o dată.

ADVERTISING

Ce-mi va rezerva viitorul vom vedea împreună. Oricum, am aflat de la preşedintele Mitterand că singurul cuvânt care contează în politică este cuvântul „NU””, a anunţat Năstase pe blog, într-o postare intitulată ”Reabilitarea mea judecatorească a rămas definitivă”.

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a decis, în 7 decembrie, reabilitarea fostului premier Adrian Năstase cu privire cele două pedepse cu închisoarea, una de doi ani şi cealaltă de patru ani. 

Decizia ÎCCJ putea fi contestată în termen de 10 zile de la comunicare, ceea ce nu s-a întâmplat. 

ADVERTISING

Conform articolului 169 din Codul Penal, prin reabilitare, în cazul unei persoane condamnate încetează decăderile şi interdicţiile, precum şi incapacităţile care rezultă din sentinţa prin care a fost condamnat.  

Adrian Năstase are două condamnări, una în dosarul cunoscut sub denumirea "Trofeul Calităţii" şi cealaltă în dosarul "Zambaccian".   

Prima condamnare, de doi ani de închisoare cu executare, a fost dată de instanţa supremă în iunie 2012, în dosarul în care Năstase a fost deferit justiţiei sub acuzaţia că a folosit pentru campania electorală din anul 2004 fonduri plătite de firme care s-au înscris la concursul „Trofeul Calităţii”, organizat de Inspectoratul de Stat în Construcţii.   

ADVERTISING

A doua condamnare, de patru ani de detenţie, pe numele lui Adrian Năstase a fost dată în ianuarie 2014, în dosarul "Zambaccian", în care fostul premier a fost găsit vinovat de luare de mită în formă continuată şi şantaj.   

Adrian Năstase a stat în închisoare din 26 iunie 2012 până în 18 martie 2013, când a fost eliberat condiţionat.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇