Ucraina se simte ofensată de Emily în Paris și a trimis Netflix o plângere oficială

Ucraina se simte ofensată de Emily în Paris și a trimis Netflix o plângere oficială

Ministerul Culturii din Ucraina a trimis o plângere oficială către Netflix în care critică modul în care e construit personajul Petra din serialul Emily in Paris.

Serialul prezintă aventurile unei tinere din America, Emily, interpretată de Lily Collins, care călătorește în capitala Franței, în interes de serviciu. În cel mai recent sezon, apărut înainte de Crăciun, într-unul dintre episoade Emily întâlnește, la cursurile de limbă franceză, o tânără pe nume Petra, din Kiev.

Ministrul ucrainean al Culturii, Oleksandr Tkachenko, spune că modul în care e construit personajul interpretat de Daria Panchenko este o ofensă la adresa țării sale.

ADVERTISING

”În Emily in Paris avem o imagine caricaturală a ucrainencelor, inacceptabilă pentru noi. Este insultător. Așa sunt văzuți ucrainenii peste hotare?”, a scris Tkachenko pe Telegram, potrivit BBC.

El spune că, pe lângă faptul că personajul Petra fură din magazine, este prezentat și cu un simț al modei îndoielnic și trăind cu teama de a fi deportată.

Mai mulți internauți ucraineni i-au dat dreptate ministrului, considerând scandalos modul în care popularul serial prezintă Ucraina. Alții nu au fost de acord.

ADVERTISING

”Deci într-un serial TV personajele negative pot avea orice naționalitate mai puțin ucraineană? Evident că toți ne-am fi dorit ca Petra să fie din Moscova, dar nu primești mereu ceea ce vrei”, a comentat producătoarea ucraineană de film Natalka Yakymovych.

Nu este prima controversă iscată de Emily in Paris. Netflix a fost criticat și pentru modul în care prezintă Parisul și parizienii - fumători înrăiți, aroganți, care poartă berete și își înșală partenerii. Noul sezon a atras și furia britanicilor, după ce a fost introdus în scenă Alfie, un britanic care își petrece timpul bând în pub-uri și uitându-se la fotbal.

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇