Trei sfaturi de care să ții cont atunci când cumperi o canapea nouă

Canapea-extensibila-Casa-Eduard

Canapeaua este una dintre piesele de mobilier nelipsite din locuințele amenajate în stil clasic, modern, minimalist sau rustic. Prin noi abordări și stiluri, canapelele au rămas în tendințe în ciuda trecerii anilor și continuă să fie un element central în aproape orice living, indiferent de stilul de amenajare. 

O canapea are rol practic și estetic, iar achiziționarea unei canapele noi nu este tocmai o sarcină ușoară, ținând cont de varietatea de modele disponibile acum pe piață. Alegerea canapelei potrivite este o decizie importantă pentru designul camerei, iar în continuare vor fi prezentate câteva sfaturi care ar putea fi utile pentru cei care se află în căutarea unei canapele noi. 

ADVERTISING

Stilul de viață este important în alegerea canapelei

Stilul de viață poate reprezenta un factor decisiv în alegerea unei canapele. Mai precis, este vorba de nevoile și de caracteristicile fiecărei familii. De exemplu, pentru familiile numeroase, va fi nevoie de o canapea cu mai multe locuri sau chiar de un colțar. Dacă în locuința respectivă locuiește o singură persoană, o canapea extensibila cu două locuri sau o canapea de trei locuri va fi mai mult decât suficientă. 

De altfel, existența unor animale de companie poate influența în egală măsură decizia finală. Familiile care au câini și/sau pisici ar trebui să se orienteze mai degrabă spre o canapea cu tapițerie din material textil rezistent. 

ADVERTISING

Canapeaua potrivită se alege în funcție de dimensiunile camerei

Canapeaua trebuie să se potrivească perfect în camera în care va fi amplasată, iar pentru acest lucru este nevoie de măsurători în prealabil. În plus, este indicată achiziționarea unei canapele la comandă, pentru garanția că se va potrivi în spațiul în care o să fie montată. La fabrica de canapele CasaEduard.ro toate canapelele pot fi personalizate în ceea ce privește dimensiunea, dar și culoarea. Deci, măsurătorile sunt un element cheie în alegerea canapelei, indiferent unde va fi plasată aceasta.

ADVERTISING

Culoarea canapelei trebuie să se integreze armonios în decor

Un alt element în funcție de care se aleg canapelele este culoarea. Acesta este unul dintre criteriile care primează, fiind uneori chiar mai important decât numărul de locuri sau dimensiunea canapelei. Culoarea canapelei are un impact vizual direct asupra designului camerei și trebuie să se integreze în schema cromatică a încăperii. Canapeaua poate fi asortată cu mobila sau poate constitui o pată de culoare, în cazul în care paleta cromatică a camerei este predominant neutră. 

Astfel, alegerea culorii se face în raport cu celelalte elemente din cameră, inclusiv podeaua. Dacă sunt prevăzute modificări în amenajarea interioară a livingului se recomandă alegerea unei canapele într-o culoare neutră, care se va potrivi indiferent dacă pereții sunt vopsiți într-o altă culoare sau dacă mobila este înlocuită.   

Acestea sunt principalele aspecte care trebuie prioritizate în momentul achiziționării unei noi canapele: numărul de locuri, materialul, culoarea si dimensiunea. La Casa Eduard sunt disponibile mai multe modele de canapele, caracterizate de funcționalitate și diversitate în ceea ce privește designul, iar dimensiunea și culoarea pot fi personalizate în conformitate cu cerințele fiecarei persoane.