Rapperul american Coolio a murit

Rapperul american Coolio a murit

Rapperul american Coolio, cunoscut mai ales pentru melodia sa din 1995 „Gangsta’s Paradise”, a murit la vârsta de 59 de ani, a anunţat managerul său.

Muzicianul câştigător al premiului Grammy, al cărui nume real este Artis Leon Ivey Jr, a murit la Los Angeles, a declarat Jarez Posey pentru AFP, fără a preciza cauza.

Managerul, un prieten apropiat al rapperului de multă vreme, a declarat pentru TMZ că l-a găsit inconştient în baia unui prieten.

Coolio şi-a început cariera în California la sfârşitul anilor 1980, dar a devenit celebru cu „Gangsta's Paradise” din 1995, care a apărut pe coloana sonoră a filmului „Rebellious Minds”.

Melodia i-a adus un premiu Grammy anul următor. El a reluat refrenul şi muzica „Pastime Paradise”, o melodie de Stevie Wonder lansată în 1976. Reţeta a fost una câştigătoare, cu milioane de exemplare din „Gangsta's Paradise" vândute în întreaga lume.

Rapperul a devenit interesat de gastronomie şi a lansat un serial online intitulat ”Cookin' with Coolio”, dar şi o carte de reţete culinare.

Coolio - Gangsta's Paradise (Official Music Video) [HD] ft. L.V.

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇