Primul mega-festival de muzică ce anunță că se va desfăşura fără nicio restricţie anti-Covid

Primul mega-festival de muzică ce anunță că se va desfăşura fără nicio restricţie anti-Covid

Festivalul de muzică Coachella din California (SUA) nu va impune restricţii precum purtarea obligatorie a măştilor şi nici prezentarea unui certificat de vaccinare anti-COVID-19, de trecere prin boală, sau un test negativ pentru coronavirus, la viitoarea ediţie care se va desfăşura în două weekenduri consecutive în deşertul Colorado, între 15 şi 17 aprilie şi între 22 şi 24 de aprilie, relatează EFE.

Organizatorii Coachella şi Stagecoach, un festival ulterior, au confirmat miercuri că nu vor lua nicio măsură de precauţie pentru a evita răspândirea coronavirusului între cei peste 100.000 de participanţi, după ce au fost nevoiţi să anuleze până la trei ediţii în lunile cele mai grele ale pandemiei.

„În timp ce ne pregătim pentru două weekenduri incredibile în deşert, anunţăm că nu vor exista restricţii, precum certificatul de vaccinare, teste sau măşti sanitare, conform directivelor locale”, se arată într-un anunţ postat pe site-ul festivalului.

Organizatorii au avertizat în acest sens că „nu există garanţii, exprese sau implicite, că participanţii nu vor fi expuşi la COVID-19”.

Anunţul vine la câteva zile după ce autorităţile din California au modificat directivele privind sănătatea publică care deja nu mai obligă – deşi recomandă – purtarea măştilor sau prezentarea certificatului de vaccinare la evenimentele de masă desfăşurate în aer liber, ţinând cont de scăderea drastică a numărului de contagieri şi de spitalizări.

Harry Styles, Billie Eilish şi Kanye West (care şi-a schimbat numele în Ye) sunt capete de afiş ale festivalului de muzică desfăşurat în Valea Coachella.

Festivalul din Indio, California, este considerat unul dintre cele mai importante din lume şi se desfăşoară mai exact în deşertul Colorado unde timp de două weekenduri consecutive din aprilie vor concerta şi artişti „latino” precum Karol G, Anitta, Banda MS, Chicano Batman, Grupo Firme, Ed Maverick, Ela Minus, Jessie Reyez, Nathy Peluso, Omar Apollo, Pablo Vittar sau Natanael Cano.

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇