Harvey Weinstein a fost condamnat la încă 16 ani de închisoare pentru agresiune sexuală

Harvey Weinstein a fost condamnat la încă 16 ani de închisoare pentru agresiune sexuală

Harvey Weinstein, fostul mogul de la Hollywood, care ispăşeşte deja o pedeapsă cu 23 de ani de închisoare în New York, a fost condamnat joi, la Los Angeles, la încă 16 ani de închisoare pentru acuzaţii de agresiune sexuală.

Harvey Weinstein a fost condamnat pentru trei din cele şapte acuzaţii aduse, între care viol, relatează CNN.

În vârstă de 70 de ani, Weinstein fusese găsit vinovat în decembrie pentru viol, după ce un fotomodel a susţinut că celebrul producător a agresat-o într-o cameră de hotel din Beverly Hills în februarie 2013.

ADVERTISING

La pronunţarea sentinţei, joi, Weinstein a luat cuvântul în faţa instanţei şi a continuat să nege orice abatere, calificând cazul drept o "înscenare".

"Susţin că sunt nevinovat. Nu am violat-o şi nu am agresat-o sexual niciodată pe Jane Doe 1 (denumire generică pentru o identitate feminină păstrată anonimă - n.red.). Nu am cunoscut-o niciodată pe această femeie. Este vorba despre bani", a declarat el.

"Vă rog să nu mă condamnaţi la închisoare pe viaţă. Nu o merit", a adăugat Weinstein.

Harvey Weinstein a fost achitat pentru încă o acuzaţie, iar juriul nu a putut lua o decizie unanimă în cazul altor trei acuzaţii, inclusiv una formulată de Jennifer Siebel Newsom, cineast şi soţia guvernatorului Californiei, Gavin Newsom.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Patru capete de acuzare în legătură cu o femeie rămasă anonimă care nu mai a depus mărturie au fost, de asemenea, abandonate în timpul acestui proces de la Los Angeles.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇