Divorțul. Ce faci dacă vrea să se despartă de tine

Divorțul. Ce faci dacă vrea să se despartă de tine

„Ce am făcut?”. Așa reacționează, în mod firesc, partenerul pus în situația unei despărțiri nedorite. Răspunsul la această întrebare e mai complex. Se poate întinde pe mai mulți ani, în anumite căsnicii, și poate fi legat de greșeli sau comportamente dăunătoare repetate.

Dacă ești luat prin surprindere de vestea unui divorț, este firesc să ceri explicații. Însă, dacă este o veste pe care o anticipai și, cumva, intenționat nu ai depus eforturi ca să schimbi ceva, atunci nu mai este o surpriză. 

Astfel, avem două tipuri de comportament: „victima” sau cel luat prin surprindere de divorț, respectiv ”conștientul” sau cel care a contribuit în mod conștient la divorț. Hai să vedem cum se manifestă fiecare și ce are de făcut.

ADVERTISING

Victima. Ce faci dacă vrea să se despartă de tine

Aceasta este situația mai delicată. De obicei, persoana care este victimă a unui divorț este cea mai afectată emoțional. În sinea sa, nu își dorește despărțirea și vestea a venit brusc, ca un glonț. Ce e de făcut în acest caz?

Un partener hotărât să intenteze divorțul poate fi greu de convins să dea înapoi. Așa că, prima reacție, firească, este să ceri explicații și să afli unde ai greșit. Este posibil să fie, parțial, și vina partenerului, pentru faptul că nu a comunicat eficient cu tine pe parcursul relației. Însă, din păcate, de cele mai multe ori partenerul care divorțează o face din motive care țin de partenerul din cauza căruia divorțează.

ADVERTISING

Sfatul nostru pentru tine, dacă ești victimă în acest caz, este să rămâi calm. Să te gândești rațional la tot ceea ce urmează să spui. De asemenea, să nu fii disperat și să nu încerci să-ți convingi partenerul să rămână cu tine în continuare. Nu îți pierde judecata și rațiunea, privește totul la rece.

E adevărat, viața ta se va schimba după divorț. Însă, poți privi acest lucru ca pe o oportunitate, o nouă șansă la fericire. Dacă rămâneai în relație cu o persoană care este nefericită, era clar că nici tu nu aveai șanse la fericire. Îngrădeai pe cineva și, în același timp, te îngrădeai pe tine.

Poate că nici sexul nu (mai) era pe placul vostru. Poate că găseați mereu motive să îl evitați. Chiar dacă citeai articole cu păreri Tianli sau alte suplimente pentru potență, nu erau de ajutor într-o relație unde viața sexuală era (aproape) absentă. 

ADVERTISING

Așa că, în calitate de victimă, acceptă decizia partenerului. Demonstrează că ai coloană vertebrală și fii rațional. Spune-i că ești de acord cu decizia sa și nu afișa tristețe, dezamăgire. E firesc să ai urme de regret, dar menține-ți spiritul tare în fața partenerului - care va deveni fost partener.

Menține relația de amiciție în continuare, pentru a demara procedurile de divorț și a stabili cum se vor împărți bunurile. Va fi un proces anevoios, în special dacă aveți copii. Însă, repet: consideră vestea aceasta ca pe ocazia de a o lua de la început. Mulți oameni s-ar bucura să aibă o astfel de ocazie și, crede-mă, este mult mai bine decât să rămâi într-o relație din confort.

Conștientul. Ce faci dacă vrea să se despartă de tine din cauza ta

Atunci când ești conștient că din cauza ta s-a ajuns la divorț, sau că ai avut o contribuție semnificativă, vestea nu te surprinde. Ești afectat și ai urme de regret, este firesc. Însă, la fel ca în cazul de mai sus, nu afișa disperare și nici furie pe partener.

Admiră și apreciază-ți partenerul pentru curajul de care a dat dovadă. Gândește-te la toate lucrurile pe care le-ai fi putut face ca să previi situația la care s-a ajuns. Căci tu conștientizai, poate, de mult, că se va ajunge la divorț.

Nu încerca să îți convingi partenerul să rămână în relație. Fii rațional și acceptă-i, cu calm, propunerea. Apoi, începeți demersurile necesare ca să finalizați procesul. 

Ce faci mai departe, după divorț

Indiferent de situația ta, să știi că există viață după divorț. Indiferent de vârsta ta, este momentul oportun să reiei discuții cu persoane cu care nu ai mai vorbit de mult. Să ieși mai mult, să socializezi, să nu te izolezi. Nu mai trăi în trecut, când ai un posibil viitor strălucit înaintea ta.

Învață din greșelile trecutului, și implică-te în noi aventuri. Ca bărbat, e posibil să ai probleme cu controlul ejaculării, după un timp îndelungat petrecut cu aceeași parteneră. În acest sens, îți recomand să alegi una din cele mai bune pastile pentru potență, pentru a recăpăta încrederea în tine.

Indiferent de vârstă, există viață după divorț. Există posibilitatea găsirii unui nou partener, care să îți fie alături. Ai nevoie de calitate, nu cantitate, în relațiile tale de cuplu. Acesta este sfatul nostru: nu te întoarce înapoi, ci mergi înainte. Mereu.