Cumpărat cu 5 dolari, un tablou pictat de David Bowie a fost vândut la licitaţie cu 108.120 de dolari canadieni

Cumpărat cu 5 dolari, un tablou pictat de David Bowie a fost vândut la licitaţie cu 108.120 de dolari canadieni

Un tablou pictat de cântăreţul britanic David Bowie în anii ’90, apoi cumpărat cu 5 dolari canadieni de un colecţionar privat dintr-un magazin caritabil, a fost vândut cu 108.120 de dolari canadieni (73.600 de euro) în cadrul unei licitaţii online, relatează AFP.

Estimat iniţial la un preţ cuprins între 9.000 şi 12.000 de dolari canadieni (6.127 – 8.169 de euro), acest tablou cu dimensiunile de 20 centimetri pe 25 centimetri şi reprezentând un portret în profil (foto) a fost disputat între 12 colecţionari, a precizat Rob Cowley, preşedintele casei de licitaţii Cowley Abbott, al cărei sediu se află în oraşul Toronto.

ADVERTISING

Vândut pentru prima dată în 2001 pe un site dedicat cântăreţului britanic, tabloul intitulat "DHead XLVI" a fost descoperit într-un magazin caritabil din Ontario, de unde un colecţionar anonim l-a cumpărat pentru suma de 5 dolari canadieni (3,40 euro). Fericitul cumpărător a contactat apoi casa de licitaţii.

”Lucrarea a fost pictată între 1995 şi 1997 în cadrul unei serii de portrete realizate de David Bowie (numite "Dead Heads" sau "DHeads")", reprezentându-l pe artist sau pe apropiaţi ai acestuia, a explicat Rob Cowley înaintea licitaţiei. "Este semnat şi datat 1997, pe verso", a precizat acesta.

???? Our June online auctions are in the midst of closing, but we are thrilled to announce that “DHead XLVI” by David...

Publicată de Cowley Abbott pe Joi, 24 iunie 2021

Tabloul a fost achiziţionat de un colecţionar american contra sumei de 108.120 de dolari canadieni (taxe incluse), potrivit preşedintelui casei organizatoare, care a precizat totodată că proprietarul original al lucrării s-a declarat "încântat şi şocat de rezultatul final" al licitaţiei.

ADVERTISING

Considerat un veritabil "cameleon" al rockului, David Bowie a vândut aproape 140 de milioane de albume pe parcursul carierei sale. Artist vizionar, David Bowie a avut o influenţă incontestabilă asupra muzicii, cinematografiei, modei şi artei.

Starul britanic a murit de cancer pe 10 ianuarie 2016, la două zile după ce împlinise vârsta de 69 de ani.

Află mai multe povești despre tablouri celebre:

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇