Ce spune Theodor Andrei, după cea mai slabă participare a României la Eurovision care ne-a costat aproape 400.000 de euro: Eu nu sunt ofticat!

Ce spune Theodor Andrei, după cea mai slabă participare a României la Eurovision care ne-a costat aproape 400.000 de euro: Eu nu sunt ofticat!

Theodor Andrei, tânărul care a adus României cea mai slabă prestaţie la Eurovision din istorie, a comentat evoluţia sa şi rezultatul obţinut: zero puncte. Theodor Andrei nu e „ofticat”, ba chiar e mulţumit. Asta după ce anterior a avut o reacţie online nu tocmai potrivită la adresa concurenţei. Pentru participarea sa la show-ul din Marea Britanie, TVR a cheltuit aproape 400.000 de euro.

Amintim că Theodor Andrei a ratat calificarea în marea finală, după ce nu a reușit deloc să-i convingă pe telespectatorii europeni să-l voteze în semifinala de joi. România și San Marino au fost singurele țări care nu au luat nici măcar un punct, iar pentru noi asta nu s-a mai întâmplat niciodată.

ADVERTISING

„Eu sunt mulțumit! Eu nu sunt ofticat“, a spus Theodor Andrei, la ProTV.

0 puncte pentru România la Eurovision. Theodor Andrei, primele impresii după ce a ratat finala

Evident, tânărul nu îşi explică de ce publicul nu l-a votat: „Nu pot să-mi explic asta! Eu știu clar că românii din diaspora ne-au votat. Au fost mulți fani străini care ne-au susținut. Suportul din partea străinilor a fost copleșitor“.

Cât despre hainele pe care le-a purtat şi care au iscat foarte multe discuții, el spune simplu: „Mie mi-au plăcut”.

Theodor Andrei - D.G.T. (Off and On) | Romania 🇷🇴 | Second Semi-Final | Eurovision 2023

Totuşi, Theodor Andrei admite că a rămas cu un gust amar: "Am început să mă întreb despre mine, dacă n-am fost suficient... te pune pe gânduri. E un carusel emoțional. Visul meu pe traseul ăsta... de multe ori l-am văzut ca pe un coșmar“.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

În ciuda rezultatului, tânărul este fericit pentru experiența trăită: „E o chestie pe care dacă o trăiești o dată în viață... e arhisuficient“, a mai spus Theodor Andrei, citat de Adevărul.

Gafa de pe Instagram

Zilele trecute, Theodor Andrei a inflamat Internetul după ce a dat share pe Instagram unui mesaj care atacă mai multe țări concurente la Eurovision 2023. 

„Interesant Eurovisionul de anul acesta. Politic/ Strategic și Loreen - era de așteptat. Interesantă reacția publicului și susținerea pentru Finlanda. Lacrimogenele pentru Ucraina. Se vedea pe fața actriței Hannah Waddingham că nu ma poate ea de Ucraina. Legat de România, Theodor Andrei a avut curaj. Mult curaj. Uitați-vă și la Polonia câta scandalul cu pițipoanca lor”, se arată în postarea redistribuită de Theodor Andrei.

ADVERTISING

Cum internauţii l-au taxat dur pentru mesajul repostat, tânărul l-a şters şi a venit cu scuze: „Am redistribuit un story care conținea mesaje nepoliticoase la adresa altor țări și concurenți și îmi pare foarte, foarte rău. Nu citesc toate postările înainte de a le redistribui, sunt mii și eu încerc să le răspund tuturor, ca să nu dezamăgesc pe nimeni. Mulțumesc pentru tot, mi-a plăcut să petrec timp cu fiecare dintre concurenți. Răspândiți dragostea. Mulțumesc și vă cer scuze”, a spus Theodor Andrei, citat de ProTV.

400.000 de euro din bugetul statului

România a cheltuit pentru momentul său din semifinala Eurovision aproximativ 400.000 de euro, bani din bugetul statului.

Taxa de participare la Eurovision 2023 a fost de 180.000 de euro. La aceasta se mai adaugă alte 25.000 de euro pentru difuzarea competiției în România. TVR a mai achitat aproximativ 80.000 de euro pentru show-ul României, dar și pentru câteva reprezentanții înainte de semifinalele din Marea Britanie, pentru promovarea piesei.

Apoi, au fost cheltuieli mari și pentru deplasarea delegației României la Liverpool, în perioada 29 aprilie – 14 mai. Din cadrul delegației au făcut parte 11 persoane. Doar cazarea i-a costat 23.500 de euro, plus 4.480 de euro reprezentând diurna celor din TVR.

În total vorbim de 382.500 de euro, după cum a calculat Libertatea.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇