Aproape 60.000 de americani l-au votat pe Kanye West. Rapperul vrea să candideze și în 2024

Aproape 60.000 de americani l-au votat pe Kanye West. Rapperul vrea să candideze și în 2024

Candidatura lui Kanye West la alegerile prezidenţiale din acest an a fost o surpriză şi a stârnit zâmbete, dar rapperul insistă şi se gândeşte la o nouă candidatură în 2024.

Asta după ce marţi a strâns aproape 60.000 de voturi, potrivit AFP.

Într-o serie de mesaje pe Twitter, West s-a filmat în timp ce completa buletinul de vot în statul Wyoming. La 43 de ani, el a spus că a votat "pentru prima dată" la alegeri prezindenţiale şi "pentru cineva în care are cu adevărat încredere... în mine".     

ADVERTISING

Într-o imagine publicată de el, numele îi apare scris de mână pe un buletin de vot: Wyoming, unde are o fermă, nu figurează printre cele 12 state americane în care a putut să participe oficial în calitate de candidat independent. 

În ceea ce priveşte intenţia sa de a se reprezenta peste patru ani la alegeri, el şi-a exprimat-o prin două cuvinte într-un alt mesaj: "Kanye 2024". 

Potrivit numărătorii publicate de mass-media americane, Kanye West, care suferă de tulburare bipolară, şi a cărui soţie, Kim Kardashian, a cerut în iulie "compasiune şi empatie" - a strâns 0,4% din voturi în state precum Idaho, Oklahoma şi Utah. 

ADVERTISING

Cel mai bun scor al lui a fost în Tennessee - stat din sud, câştigat de Donald Trump - aproape 10.200 de voturi.                

Kanye West, care i se alăturase oficial lui Donald Trump la puţin timp după alegerea miliardarului în noiembrie 2016, şi-a anunţat candidatura la preşedinţie de 4 iulie sub sloganul "Birthday Party". 

Dar candidatura sa a stârnit imediat mai multe întrebări cu privire la starea sa mintală decât entuziasm. 

Citește și:

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇