Anthony Hopkins, cel mai în vârstă câștigător al unui premiu Oscar, i-a adus un omagiu lui Chadwick Boseman (Video)

Anthony Hopkins, cel mai în vârstă câștigător al unui premiu Oscar, i-a adus un omagiu lui Chadwick Boseman (Video)

Anthony Hopkins, care a fost desemnat „cel mai bun actor în rol principal” la gala Oscar de duminică seară, la care nu a participat, a transmis, luni dimineaţă, un mesaj în care a mulţumit Academiei americane de film şi a adus un omagiu lui Chadwick Boseman, favoritul acestei categorii.

Mesajul video al lui Hopkins, care la 83 de ani a devenit cel mai în vârstă câștigător al unui premiu Oscar, a venit din Ţara Galilor.

„La 83 de ani, nu mă aşteptam să primesc acest premiu, chiar nu. Sunt foarte recunoscător Academiei. Vreau să îi aduc un omagiu lui Chadwick Boseman, care a fost luat de lângă noi mult prea devreme. Chiar nu mă aşteptam la asta, aşa că mă simt foarte privilegiat şi onorat”, a spus protagonistul filmului „The Father”.

El a mulţumit și familiei lui, şi regizorului Florian Zeller.

Pentru Hopkins, acesta a fost al doilea Oscar din carieră, după cel primit pentru „The Silence of the Lambs” în urmă cu 29 de ani.

În filmul lui Zeller, adaptare a piesei omonime scrise de el, actorul interpretează rolul unui bărbat care suferă de demenţă, iar fiica lui (jucată de Olivia Colman) face eforturi pentru a-l îngriji.

Premiul a fost ultimul anunţat în gala de duminică, o premieră în istoria Oscarurilor, iar actorul Joaquin Phoenix, câştigătorul de anul trecut („Joker”) a fost cel care a prezentat categoria şi a acceptat trofeul în numele lui Hopkins. 

Anthony Hopkins este acum şi cel mai vârstnic actor care a primit un Oscar pentru interpretare. Regretatul Christopher Plummer deţinea acest titlu. El avea 82 de ani când a fost premiat pentru rolul secundar din „Beginners”, la gala din 2012.

Filmul „The Father”, care a primit în total şase nominalizări, a fost desemnat câştigător şi la categoria „scenariu adaptat”, semnat de Zeller, aflat la primul film ca regizor, şi de Christopher Hampton.

Iată câteva dintre ținutele vedetelor de la cea de-a 93-a ediție a premiilor Oscar și lista completă a câştigătorilor


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇