Alec Baldwin, dat în judecată pentru defăimare de familia unui soldat ucis în timpul retragerii din Afganistan

Alec Baldwin, dat în judecată pentru defăimare de familia unui soldat ucis în timpul retragerii din Afganistan

Alec Baldwin a fost dat în judecată pentru defăimare şi neglijenţă de către familia unui pușcaș marin ucis în timpul retragerii americane din Afganistan. Actorului i se reproșează comentarii pe care le-a făcut în legătură cu prezența unuia dintre membrii familiei militarului la protestul din 6 ianuarie 2021, ce a degenerat în violențe și luarea cu asalt a Capitoliului SUA.

Surorile și văduva caporalului Rylee J. McCollum, care a murit pe 26 august 2021, în timpul atacului sinucigaș cu bombă din Kabul, cer daune în valoare de 25 de milioane de dolari, plus taxe legale, susţinând că afirmaţiile lui Baldwin le-au provocat traume, relatează CNN.

ADVERTISING

Anterior incidentelor din ianuarie, Baldwin i-a trimis surorii lui McCollum, Roice McCollum, o donație de 5.000 de dolari pentru văduva însărcinată a militarului, Jiennah McCollum, după ce aflase că fusese deschis un cont GoFundMe în numele acesteia.

Pe 3 ianuarie, Roice McCollum a postat pe pagina sa de Instagram o poză cu o mulțime de demonstranți de la Monumentul Washington, înainte de împlinirea unui an de la asaltul asupra Capitoliului din SUA din 6 ianuarie 2021, când partizanii lui Donald Trump au încercat să blocheze prin forță ratificarea victoriei lui Joe Biden.

ADVERTISING

După ce Baldwin a văzut postarea lui McCollum, i-a trimis acesteia un mesaj prin care îi reproşa că, atunci când i-a trimis bani pentru fratele său defunct, nu ştia că femeia era unul dintre “insurgenţii de la 6 ianuarie”.

“Acţiunile tale au dus la distrugerea ilegală a proprietății guvernamentale, la moartea unui ofițer, un atac asupra certificării alegerilor prezidențiale. Ți-am repostat fotografia. Succes”, i-a transmis actorul printr-un alt mesaj.

La scurt timp după ce Baldwin a distribuit pe Instagram postarea lui Roice, aceasta “a început să primească mesaje ostile, agresive şi pline de ură” din partea unora dintre cei 2,4 milioane de urmăritori ai actorului, se precizează în plângerea formulată de familia lui McCollum.

ADVERTISING

“Mulţi susţinători ai lui Trump susţin că atacul asupra Capitolului a fost un protest şi un exerciţiu democratic. Asta este o prostie”, a afirmat Baldwin în postarea pe care a şters-o ulterior. După această postare, şi cealaltă soră a militarului, Cheyenne, şi văduva lui, Jiennah, au început să primească „mesaje de ură și chiar amenințări cu moartea”.

„Indiferent de vederile politice ale unei persoane, ceea ce a făcut Baldwin nu poate fi acceptat. Este unul dintre cei mai cunoscuți oameni din țară și conturile sale de social media sunt urmărite de un număr de utilizatori de cinci ori cât populația statului Wyoming. A abuzat de această platformă intenţionat şi din această cauză familia McCollum a trecut printr-un coşmar într-un moment în care de abia începea să accepte moartea lui Rylee”, au declarat avocaţii familiei.

Aceasta nu este singura bătălie legală în care Baldwin este implicat în acest moment. Luna trecută, actorul le-a predat anchetatorilor telefonul său mobil, ca parte a investigației cu privire la împușcarea mortală a cineastei Halyna Hutchins pe platourile de filmare penru „Rust”. 

C.S.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇