A murit Steve Harwell, solistul fondator al trupei Smash Mouth

A murit Steve Harwell, solistul fondator al trupei Smash Mouth

Steve Harwell, solistul fondator al grupului rock Smash Mouth, a murit luni, la vârsta de 56 de ani, a anunţat managerul său.

Steve Harwell primise îngrijiri paliative în weekend. El a murit „împăcat şi liniştit” în locuinţa sa din Boise, Idaho, alături de familie şi prieteni, potrivit lui Robert Hayes, managerul trupei Smash Mouth, informează CNN şi Associated Press.

Cauza decesului a fost insuficienţa hepatică acută, a precizat Hayes.

Harwell a fost membru fondator al formaţiei, în 1994, şi a fost mult timp solistul trupei Smash Mouth, cunoscută mai ales pentru single-urile "All Star" şi "I'm a Believer", care au intrat în topurile de specialitate.

ADVERTISING

În timpul carierei lui Harwell, trupa a fost nominalizată la premiul Grammy pentru cea mai bună interpretare a unui duo sau grup pop, cu piesa "All Star", un cântec ce a dobândit ulterior un statut de adevărat imn după ce a apărut pe coloana sonoră a filmului de animaţie "Shrek", în 2001.

De când Harwell a părăsit trupa în 2021 din cauza unor probleme de sănătate, grupul a continuat să cânte cu noul vocalist Zach Goode.

Născut în California în 1967, Steve Harwell a cântat mai întâi într-un grup de rap numit F.O.S. (Freedom of Speech) înainte de a forma Smash Mouth în 1994.

Smash Mouth - All Star (Official Music Video)

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇