A murit fostul solist al formaţiei Nazareth

A murit fostul solist al formaţiei Nazareth

Dan McCafferty, membru fondator al trupei scoţiane rock Nazareth, a murit. Vestea morţii cântăreţului la vârsta de 76 de ani a fost confirmată, marţi, de basistul de la Nazareth, Pete Agnew.

„Acesta este cel mai trist anunţ pe care a trebuit să-l fac vreodată. Maryann şi familia şi-au pierdut un soţ şi un tată minunat, iubitor, mi-am pierdut cel mai bun prieten şi lumea a pierdut unul dintre cei mai mari cântăreţi care au trăit vreodată. Prea supărat să mai spun ceva în acest moment”, a scris Agnew pe Facebook.

ADVERTISING

McCafferty a fost solistul Nazareth de la înfiinţare, în 1968, până în 2013, când trupa şi-a anunţat retragerea din turnee din cauza unor probleme de sănătate. A apărut pe toate albumele Nazareth până în 2014, începând cu "Nazareth" din 1971, şi a participat la turnee cu grupul timp de 45 de ani.

Ultimul album al formaţiei Nazareth în care a fost implicat McCafferty a fost "Rock ‘n’ Roll Telephone" din 2014.

În 2019, McCafferty a lansat "Last Testament", al treilea şi ultimul său album solo, care a venit după "Dan McCafferty" din 1975 şi "Into The Ring" din 1987.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Nazareth este cunoscut cel mai bine pentru albumul lor din 1975 "Hair Of The Dog", care a inclus piesa din titlu şi o copertă a baladei "Love Hurts" de la The Everly Brothers.

Trupa a rămas activă, Agnew fiind singurul membru original, şi cu noul solist Carl Sentance.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇