A murit actorul care l-a jucat pe Boba Fett, ”cel mai cunoscut vânător de recompense din galaxie”

A murit actorul care l-a jucat pe Boba Fett, ”cel mai cunoscut vânător de recompense din galaxie”

Actorul Jeremy Bulloch, care a jucat rolul lui Boba Fett în trilogia originală Star Wars, a murit.

El avea 75 de ani și era internat în spital, pentru a-i fi monitorizate complicații de sănătate cauzate de faptul că de mulți ani era afectat de boala Parkinson, potrivit BBC.

”A avut o carieră lungă și fericită ce s-a întins pe parcursul a 45 de ani. A fost un soț devotat, tată pentru trei fii și bunic pentru 10 nepoți cărora le va fi foarte dor de el”, se arată într-o declarație a agentului său.

Bulloch a fost cunoscut pentru rolul vânătorului de recompense Boba Fett din episoadele Star Wars ”The Empire Strikes Back” și ”Return of the Jedi”. Personajul său apare acum în al doilea sezon din ”The Mandalorian”.

ADVERTISING

Bulloch a jucat și în Octopussy, filmul din 1983 din seria James Bond, dar și în serialul BBC Doctor Who.

Universul Star Wars, în lacrimi

Nume mari care au construit de-a lungul timpului universul Star Wars au transmis mesaje de condoleanțe.

”Jeremy a fost un adevărat domn și a susținut mereu tot ce a însemnat Star Wars și fanii săi. Sunt foarte recunoscător pentru contribuția sa la sagă şi pentru moștenirea pe care o lasă. A adus personajului Boba Fett combinația perfectă între mister și pericol”, a spus George Lucas, părintele Star Wars.

ADVERTISING

Și Mark Hamill, cel care l-a jucat pe Luke Skywalker, a transmis un mesaj în care îl numește, de asemenea, ”chintesența gentilomului britanic”.

”A fost un actor bun, o companie încântătoare și atât de bun cu oricine a fost destul de norocos să-l cunoască. Îi voi simți profund lipsa și sunt foarte recunoscător că l-am cunoscut”, a scris Hamill.

Și Billy Dee Williams, care a jucat rolul lui Lando Calrissian, a scris ”Azi am pierdut cel mai bun vânător de recompense din galaxie”.

ADVERTISING

Daniel Logan, care a preluat rolul Boba Fett în Episodul 2 - Attack of the Clones, din 2002, a postat o fotografie alături de Bulloch.

”Sunt în lacrimi după anunțul morții lui Jeremy Bulloch. Odihnește-te în pace, legendă! Nu voi uita niciodată toate câte m-ai învățat și te voi iubi mereu!! Convențiile nu vor mai fi la fel fără tine. Forța fie cu tine mereu!”, a scris Logan.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇