A murit Darth Vader, actorul de aproape 2 metri cu background în culturism

A murit Darth Vader, actorul de aproape 2 metri cu background în culturism

David „Dave” Prowse, actorul binecunoscut pentru rolul lui Darth Vader în trilogia originală Star Wars, a murit la vârsta de 85 de ani, a anunţat agentul său.

Agentul Thomas Bowington a spus: „Anunţăm cu mare regret și tristețe sufletească pentru noi și milioane de fani din întreaga lume că clientul nostru Dave Prowse MBE a decedat la vârsta de 85 de ani”, transmite The Guardian.

Prowse era un fost culturist care a avut o serie de roluri de monștri și ticăloși înainte de a fi invitat de George Lucas să dea audiţie pentru rolurile lui Vader și Chewbacca. El l-a ales pe Vader și, întrebat de ce, a răspuns: „Toată lumea își amintește ticălosul”.

Dave-Prowse
Foto: Facebook/Dave Prowse

Născut la Bristol în 1935, Prowse a fost, potrivit IMDB, crescut de mama sa și nu și-a cunoscut niciodată tatăl.

ADVERTISING

A dezvoltat o pasiune pentru culturism și antrenament cu greutăți la începutul adolescenței și a concurat la competițiile Mr Universe, unde a devenit prieten cu Arnold Schwarzenegger și Lou Ferrigno, cu mult înainte ca aceştia să devină vedete de cinema.

A câștigat de trei ori campionatul britanic de haltere și a fost selectat pentru a reprezenta Anglia la Jocurile Commonwealth din 1962.

Primul său film a fost parodia Casino Royale din 1967, unde a jucat Monstrul lui Frankenstein. Deși a fost distribuit datorită staturii impunătoare, el a decis să continue o carieră în actorie.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Ulterior,a mai jucat de două ori acest rol, Horror Of Frankenstein din anii 1970, şi Frankenstein and the Monster From Hell, din 1974.

Actorul a mai jucat în filme precum The Saint, Space 1999 şi Doctor Who.

A fost antrenorul personal care l-a pregătit pe Christopher Reeve pentru rolul lui Superman în 1978.

Deşi Prowse a purtat costumul lui Vader la mare parte din filmări şi chiar a rostit replicile live, totuşi, vocea lui cu accent british West Country a fost dublată de actorul american James Earl Jones în post-producție, iar multe dintre scenele de luptă sunt realizate de campionul olimpic la scrimă Bob Anderson.

ADVERTISING

Prowse a fost prezent în toate cele trei filme originale ale trilogiei, datorită staturii sale de 1,98 m şi capacităţii de a ridica greutăţi.

Best Of Darth Vader's Lines In Star Wars Movies (Rogue One Included)

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇