A fost anunțată cauza decesului lui Sean Connery

A fost anunțată cauza decesului lui Sean Connery

Sean Connery a murit în somn din cauza unei insuficienţe cardiace cauzate de pneumonie şi vârsta înaintată, este precizat în certificatul de deces al actorului, informaţii publicate de TMZ şi preluate de revista People.

Documentele atestă că actorul a murit din cauza unei fibrilaţii atriale – frecvenţă cardiacă neregulată şi deseori rapidă care poate provoca flux sanguin scăzut -, bătrâneţe şi pneumonie.

Connery a murit pe 31 octombrie, în casa lui din Bahamas, la vârsta de 90 de ani.

Sean Connery a murit: Actorul cunoscut pentru rolul lui James Bond avea 90 de ani

Reacţii la decesul lui Sean Connery

Soția actorului a anunțat că cenușa actorului va fi dusă şi împrăştiată în oraşul său natal. „Îl vom aduce pe Sean înapoi în Scoţia. Asta a fost ultima lui dorinţă”, a declarat văduva sa, Micheline Roquebrune, pentru Scottish Mail. „A vrut ca cenuşa lui să fie împrăştiată în Bahamas, dar şi în oraşul lui natal”.

Ea a precizat că acest lucru se va întâmpla imediat ce restricţiile impuse în contexul sanitar vor permite.

„Oricând va fi posibil şi sigur să călătorim din nou, atunci familia va reveni în Scoţia cu el”, a mai spus Roquebrune, în vârstă de 91 de ani, care a fost căsătorită cu actorul timp de 45 de ani. „Ne-ar plăcea să organizăm o ceremonie pentru el în Scoţia – aceasta este speranţa noastră”, Dar nu putem spune când se va întâmpla asta exact”.

Roquebrune, care a fost alături de Connery când a murit în somn în casa din Lyford Cay, Bahamas, a confirmat şi că actorul va fi incinerat în cadrul unei ceremonii private în insula caraibiană. Apoi cenuşa lui va fi ţinută „în siguranţă”, până ce familia va călători în Scoţia.