Weekendul începe cu ninsori viscolite la munte și ceață densă. Care sunt județele vizate de codul galben

Sâmbătă dimineață au intrat în vigoare două avertizări de tip cod galben: una de ninsori viscolite (la munte), iar cealaltă de ceață densă.

Conform meteorologilor, de sâmbătă, începând de la ora 2:00, până duminică, la ora 20:00, în zona de munte din 17 județe temporar vor fi precipitații predominant sub formă de ninsoare și se va depune strat de zăpadă.

2021 vine cu discounturi de până la 50% la principalele categorii de produse și servicii de care afacerea ta are nevoie. Obține oferta AICI!

Sâmbătă, la peste 1700 de metri, în special în grupele vestice ale Carpaților Meridionali, vor fi rafale mai mari de 100…110 km/h, viscolind ninsoarea.

Alerta vizează zona de munte a județelor Maramureș, Bistrița Năsăud, Suceava, Mureș, Neamț, Harghita, Covasna, Brașov, Prahova, Dâmbovița, Argeș, Vâlcea, Sibiu, Alba, Hunedoara, Gorj, Mehedinți și Caraș Severin.

Celălalt cod galben, de ceață densă, a intrat în vigoare, sâmbătă, la ora 4.00 și expiră la ora 7.30.

Potrivit meteorologilor, în județele Călărași, Dâmbovița, Giurgiu, Ialomița, Ilfov și Prahova, va fi prezentă ceața care va determina determina scăderea vizibilității sub 200 m și izolat sub 50 m.