Vine iar canicula. O nouă cupolă de foc sufocă România inclusiv săptămâna viitoare

Vine iar canicula. O nouă cupolă de foc sufocă România inclusiv săptămâna viitoare

Canicula pune iar stăpânire pe România și urmează câteva zile cu temperaturi de peste 37 de grade Celsius la umbră.

Potrivit meteorologilor, o nouă cupolă de foc se formează în partea de sud a Europei și va afecta întregul continent.

"Ne regăsim deja sub influența unei mase de aer tropical ce determină temperaturi ridicate și disconfort termic accentuat în toată țara. Dar în partea de sud și de est a teritoriului vorbim de caniculă deja, de temperaturi de 35-36-37 de grade și, în consecință, disconfort termic foarte accentuat.

ADVERTISING

În condițiile în care această masă de aer tropical va persista o vreme destul de lungă, atât astăzi, cât și în weekend și foarte probabil și în prima jumătate a săptămânii care urmează, tot în partea de sud și de est a teritoriului vom avea caniculă, dar și în celelalte regiuni vorbim de vreme călduroasă", a spus Alina Șerban, meteorolog ANM, vineri, la Antena3.

Ea a precizat că și temperaturile minime vor fi destul de ridicate, astfel că în Oltenia, în Muntenia, în partea continentală a Dobrogei și în zona Moldovei se vor înregistra noaptea 18-21 de grade.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Pe litoral, vremea va fi frumoasă și călduroasă în weekend. Temperaturile maxime vor fi de 30-32 de grade. Și apa mării s-a încălzit, având 23-24 de grade.

În zonele montane, în acest weekend, dar și astăzi vor apărea averse, descărcări electrice, poate și intensificări de scurtă durată ale vântului, însă acestea vor fi pe perioade scurte de timp, în mod deosebit după-amiază și seara.

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇