Vreme sufocantă în ziua votului. Avem cod galben și portocaliu de caniculă până marți

Vreme sufocantă în ziua votului. Avem cod galben și portocaliu de caniculă până marți

În ziua în care românii sunt chemaţi la vot pentru două tipuri de alegeri: locale şi europarlamementare, se anunţă o căldură sufocantă în mare parte din ţară.

Meteorologii au emis pentru duminică avertizări de caniculă în mai multe județe din țară, astfel că temperaturile maxime vor ajunge până la 37 de grade Celsius. La umbră!

De duminică la ora 10 şi până marţi, 11 iunie, tot la 10, avem două coduri: unul galben și unul portocaliu de temperaturi ridicate și disconfort termic.

Sunt vizate județele din jumătatea de sud a țării, precum și cele din regiunea Moldovei, conform hărții de mai jos.

ADVERTISING

Meteorologii anunță temperaturi între 30 și 34 de grade, pentru județele sub cod galben, respectiv temperaturi de 35-37 de grade, în județele aflate sub cod portocaliu.

Cum va fi vremea la Bucureşti

Meteorologii anunţă vreme caniculară şi în Bucureşti, în perioada 9 iunie, ora 9:00 - 10 iunie, ora 9:00, cu disconfort termic ridicat, indicele de confort termic temperatură-umezeală (ITU) urmând să depăşească pragul critic de 80 de unităţi.

Cerul va fi variabil, cu înnorări spre seară când vor fi condiţii pentru averse, descărcări electrice şi intensificări de scurtă durată ale vântului.

ADVERTISING

Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 36 de grade, iar cea minimă va fi de 18 - 21 de grade Celsius.

Apopi, din 10 iunie, ora 9:00 până în 11 iunie, ora 10:00, vremea va rămâne caniculară, cu disconfort termic accentuat şi un indice temperatură-umezeală (ITU) care va depăşi pragul critic de 80 de unităţi.

Cerul va fi variabil, temporar cu înnorări, averse, descărcări electrice şi intensificări de scurtă durată ale vântului se anunţă după-amiaza şi seara.

Temperatura maximă va fi de 36 - 37 de grade, iar cea minimă de 18 - 21 de grade Celsius.

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇