Un val de frig acoperă toată țara: Mai ninge puțin, dar nu vine iarna încă

Un val de frig acoperă toată țara: Mai ninge puțin, dar nu vine iarna încă

Un val de aer polar a acoperit sâmbătă toată țara. Cu toate acestea, meteorologii spun că iarna nu s-a instalat încă și se așteaptă la o încălzire a vremii.

În Capitală, vremea s-a răcit brusc în noaptea de vineri spre sâmbătă, transformând ploaia în prima ninsoare din acest an.

”Vor mai fi și în următoarele ore precipitații mixte”, a afirmat un meteorolog pentru Digi24. Potrivit acestuia, însă, precipitațiile vor înceta spre sfârșitul zilei, perioadă în care maxima va atinge 5 grade Celsius.

Potrivit meteorologilor, procesul de răcire se va resimți și în alte zone ale țării, iar temperaturile maxime se vor situa între 0 și 7 grade Celsius.

ADVERTISING

În următoarea perioadă maximele și minimele scad, precipitații vor mai fi pe alocuri prin țară, vor alterna.

A nins și la munte

Precipitații sub formă de ninsoare au avut loc și la munte, unde pârtiile sunt pregătite inclusiv cu tunuri de zăpadă, în caz că nu ninge suficient.

La Rânca, Gorj, erau -4 grade Celsius în această dimineață. Pentru că stratul de zăpadă nu este încă foarte mare, au fost pornite tunurile.

Și la Cavnic, în Maramureș, a nins. Pentru că și acolo sunt -4 grade, tunurile au putut fi puse în funcțiune. Aici, duminică se deschide școala de schi, iar pârtia va fi gata să primească toți turiștii din 10 decembrie.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Printre stațiunile care s-au mai bucurat de zăpadă în această dimineață se numără și Parâng și Straja, dar a nins și pe Muntele Mic sau la Mânăstirea Putna.

Cod galben de vânt în Constanța și Tulcea

De asemenea, ANM a emis sâmbătă o atenţionare nowcasting Cod galben de vânt valabilă până la ora 14:00 în localităţi din judeţele Constanţa şi Tulcea.

Astfel, în zona de litoral a judeţelor Constanţa şi Tulcea se vor semnala intensificări ale vântului ce vor atinge la rafală 55…60 km/h.

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇