Strat de zăpadă şi vânt puternic, în Bucegi. Vânt puternic și la malul mării

Strat de zăpadă şi vânt puternic, în Bucegi. Vânt puternic și la malul mării

Ninge la munte, la altitudini mari, în Masivul Bucegi, unde zăpada s-a aşternut deja. Meteorologii anunţă, sâmbătă, vânt puternic şi la malul mării.

Imaginile realizate de către salvamontiştii din staţiunea prahoveană Buşteni la baza de salvare montană ”Baba Mare”, amplasată la 2260 metri altitudine, arată că s-a aşternut un strat de zăpadă de câţiva centimetri.

Sus pe munte continuă să ningă şi vântul bate cu putere.

Meteorologii au emis o informare meteo, valabilă pentru tot weekendul, de vreme deosebit de rece, precipitații moderate cantitativ, predominant ninsori la munte și intensificări temporare ale vântului.

ADVERTISING

Conform acesteia, la munte, în special în Carpații Meridionali, la altitudini de peste 1.500 metri, vor predomina ninsorile și pe alocuri se va depune strat de zăpadă.

Vânt puternic a fost anunţat şi la malul mării. O avertizare nowcasting emisă sâmbătă de Administraţia Naţională de Meteorologie anunţă, pentru zonele de litoral din judeţele Constanţa şi Tulcea intensificări temporare ale vântului, cu rafale ce vor atinge 55 - 65 km/h sâmbătă, de la ora 10:00 până la ora 16:00.

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇