Shanghai a înregistrat cea mai fierbinte zi de mai din ultimii 100 de ani

Shanghai a înregistrat cea mai fierbinte zi de mai din ultimii 100 de ani

Shanghai a înregistrat luni cea mai fierbinte zi de mai din ultimii 100 de ani, a anunțat serviciul meteorologic al orașului.

„La ora 13:09, temperatura la stația Xujiahui a atins 36,1 grade Celsius, doborând un record vechi de 100 de ani pentru cea mai ridicată temperatură în luna mai”, a transmis serviciul meteorologic, potrivit NDTV.

Apoi, temperatura de la stația din centrul Shanghaiului a urcat și mai mult, până la 36,7 grade Celsius, a precizat serviciul.

A crescut astfel temperatura cu un grad peste vechiul record, de 35,7 grade Celsius, care a fost înregistrat de patru ori până acum: în 1876, 1903, 1915 și 2018.

ADVERTISING

Oamenii de știință spun că încălzirea globală accentuează vremea nefavorabilă. Un raport recent al Grupului Interguvernamental al ONU pentru Schimbări Climatice a avertizat că „încălzirea globală va intensifica pericolele multiple”.

ONU a avertizat recent că este aproape sigur că 2023-2027 va fi cea mai caldă perioadă înregistrată vreodată, deoarece gazele cu efect de seră și El Nino vor crește temperaturile.

În plus, se aşteaptă ca temperaturile globale să depăşească în curând obiectivul ambiţios al Acordului de la Paris, avertizează Organizaţia Meteorologică Mondială (OMM).

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

"Există o probabilitate de 98% ca cel puţin unul dintre următorii cinci ani, şi perioada de cinci ani în ansamblu, să fie cea mai caldă înregistrată vreodată", a subliniat Organizaţia Meteorologică Mondială (OMM).

Între timp, noi avem o nouă alertă de vreme rea: Județele unde vor fi furtuni de cod galben


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇