Septembrie începe cu caniculă, dar apoi se răcoreşte simţitor – prognoza meteo pe două săptămâni

Septembrie începe cu caniculă, dar apoi se răcoreşte simţitor – prognoza meteo pe două săptămâni

Septembrie începe cu vreme caniculară în mai multe regiuni, dar apoi temperaturile or să scadă simţitor, conform prognozei meteorologilor pentru perioada 3 august- 13 septembrie.

Banat

Vremea va fi călduroasă luni ( 32 de grade), dar se va răci treptat în intervalul 1 – 4 septembrie, când maximele se vor situa, în medie, între 24 și 26 de grade.

Acestea vor crește totuși la medii de 30 de grade în data de 7 septembrie. A doua săptămână de prognoză va avea variații termice, mediate regional, între 24 și 28 de grade, cu cele mai scăzute valori la jumătatea acesteia.

ADVERTISING

În prima săptămână de prognoză, gradul de instabilitate atmosferică va fi temporar accentuat și se vor semnala averse cel mai probabil pe 1 septembrie și din nou în 3, 4 septembrie, dar în a doua săptămână se va ameliora ușor și doar trecător vor mai fi averse.

Crişana

Vremea se va răci semnificativ în primele zile, astfel încât temperaturile vor coborî de la 32 de grade în 31 august până la 24 de grade în 2 septembrie, apoi vor reveni treptat la valori medii de 28 de grade în data de 7 septembrie. În a doua săptămână vor fi din nou în scădere la valori mediate regional de 24...26 de grade.

Instabilitatea atmosferică va fi accentuată în data de 1 septembrie când vor fi posibile și cantități mai însemnate de ploaie, iar în restul intervalului se vor semnala averse doar pe arii restrânse.

ADVERTISING

Transilvania

Vremea se va răci treptat. La început, procesul va fi semnificativ, când maximele vor porni de la 32 de grade și vor ajunge la 24 de grade. Apoi vor fi valori de 28 de grade în 7 septembrie și se va răcori ușor, spre 23 de grade în 10 și 11 septembrie.

Ploile isi vor face apariția în special sub formă de averse, pe fondul unui grad de instabilitate atmosferică mai accentuată în intevalul 2 – 5 septembrie, când vor fi posibile și cantități de apă mai însemnate.

Maramureş

În primele trei zile de prognoză temperaturile maxime vor scădea accentuat, în medie, de la 32 spre 24 de grade. Până în data de 7 septembrie vor crește ușor, spre medii de 28 de grade, apoi vor avea variații între 24 și 26 de grade.

ADVERTISING

Instabilitatea atmosferică va fi temporar accentuată în prima săptămână de prognoză, astfel că se vor semnala averse, ce pot fi chiar mai însemnate cantitativ. Pentru următoarea săptămână se va ameliora ușor și ploile vor fi doar pe arii restrânse.

Moldova

În intervalul 31 august – 4 septembrie vremea se va răci treptat, astfel că temperaturile se vor situa între 34 și 28 de grade. Până în data de 7 septembrie se va ameliora ușor sub acest aspect și se vor înregistra medii de 28 de grade, urmând ca până la finalul intervalului, regimul termic mediat pe regiune, să se situeze între 24 și 26 de grade.

Ploile, în general sub formă de aversă, se vor semnala pe arii mai extinse în 3 și 4 septembrie, iar în restul timpului doar pe spații restrânse, cel mai probabil între 9 și 12 septembrie.

Dobrogea

Vremea va fi în general frumoasă, dar se va răci treptat pe aproape tot parcursul intervalului. Temperaturile se vor situa între 30 și 26 de grade, cu cea mai rece zi în 10 septembrie când vor fi de 24 de grade.

Regimul pluviometric se va menține deficitar. Ploi de scurtă durată se vor semnala în 4 și 5 septembrie și probabil din nou în 11 și 12 septembrie.

Muntenia

În primele zile de prognoză vremea va fi caniculară la amiază, cu medii ale maximelor între 34 și 36 de grade. În intervalul 3 – 8 septembrie vor fi ușoare variații termice, între 30 și 32 de grade, după care se va răci treptat, astfel că media regională va ajunge la 26 de grade.

Instabilitatea atmosferică va fi accentuată în 4 septembrie, când se vor semnala averse, apoi probabilitatea de apariție a acestora va fi în scădere.

Oltenia

În primele două zile de prognoză vremea va fi călduroasă, local caniculară la amiază, cu o medie regională de 35 de grade, însă până în data de 5 septembrie se va răci ușor, astfel că mediile vor ajunge la 28 de grade.

După această dată vor mai crește puțin, la 30 de grade, apoi se va răci accentuat, cu medii de 26 de grade în 10, 11 septembrie.

Probabilitatea pentru averse va fi mai ridicată în intervalul 2–6 septembrie și doar izolat în unele zile ale celei de-a doua săptămâni.

La munte

Vremea se va răci semnificativ în intervalul 31 august – 2 septembrie când mediile maximelor vor coborî de la 14 spre 10 grade. Ulterior, nu vor mai fi variații semnificative, mediile regionale se vor situa între 15 și 18 grade.

Instabilitatea atmosferică va fi temporar accentuată pe aproape întreg parcursul intervalului, însă între 1 și 6 septembrie aversele pot fi mai însemnate cantitativ.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇