Se strică vremea: Ploi, ninsori și vânt puternic, până luni seara

Se strică vremea: Ploi, ninsori și vânt puternic, până luni seara

Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis, vineri, o informare de precipitaţii şi intensificări ale vântului, ce vizează întreaga ţară, până luni seara.

Astfel, de vineri, ora 18:00, până luni, ora 18:00, va ploua în cea mai mare parte a ţării, iar prin acumulare cantităţile de apă vor depăşi local 20 – 30 l/mp şi izolat 40 – 50 l/mp, cu precădere în zonele deluroase şi montane din vest şi sud-vest.

De asemenea, în jumătatea de nord a Moldovei se vor semnala precipitaţii mixte, în noaptea de vineri spre sâmbătă, şi predominant sub formă de ninsoare, începând din noaptea de sâmbătă spre duminică, unde local se va depune strat de zăpadă. Pe alocuri va fi polei.

Potrivit meteorologilor, la început, în nordul Carpaţilor Orientali, apoi pe alocuri şi în zona montană înaltă din rest, vor predomina ninsorile şi se va depune strat nou de zăpadă.

Temporar, vântul va prezenta intensificări la munte, în special pe creste, unde rafalele vor depăşi 80 - 90 km/h, mai ales în cursul nopţii de vineri spre sâmbătă, dar local şi în zonele joase de relief, cu viteze în general de 45 - 55 km/h.

Plouă și în București

Și în București plouă. Până luni seara temperaturile vor fi mai ridicate decât mediile multianuale, dar vor fi înnorări şi temporar va ploua, iar vântul va sufla în general moderat.

Temperatura maximă va fi de 12 - 16 grade, iar cea minimă de 6 - 8 grade


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇