Se încălzește, dar nu prea - prognoza meteo pe două săptămâni

Se încălzește, dar nu prea - prognoza meteo pe două săptămâni

În următoarea perioadă, vremea se încălzește, însă nu peste tot.

Temperaturile se apropie de cele normale pentru această perioadă din an, dar vor exista și episoade mai răcoroase, potrivit prognozei meteo pentru intervalul 24 mai – 6 iunie.

Banat

În prima săptămână a intervalului, vremea va fi caldă, cu temperaturi maxime de până la 27 de grade. Însă vor fi și zile în care maxima va ajunge la 22 de grade Celsius. Apoi, în a doua săptămână, se răcește puțin, iar temperaturile vor varia între 20 și 23 de grade.

Probabilitatea de ploaie va fi ridicată în intervalul 1-3 iunie.

Crișana

Și în Crișana temperaturile vor alterna de la o zi la alta. Când vor fi maxime de 24 - 27 de grade, când mercurul scade-n termometre și vor fi în jur de 18-21 de grade cel mult. Vremea uşor mai rece decât normal se va menţine în intervalul 30 mai - 2 iunie, ulterior fiind aşteptată o încălzire treptată.

ADVERTISING

Probabilitatea de ploaie va fi ridicată şi între 1 şi 3 iunie.

Transilvania

În prima parte a intervalului de prognoză, vor fi alternanţe între zile calde, cu maxime de 22 - 26 de grade, și perioade răcoroase, cu valori de 19 - 22 de grade. Vremea în general mai rece decât normal se va menţine în intervalul 29 mai - 2 iunie, dar apoi se încălzește.

Probabilitatea de ploaie va fi ridicată şi între 31 mai şi 3 iunie.

Maramureș

În primele zile, vremea e caldă și vor fi temperaturi de 23 - 26 de grade Celsius, dar vor exista și perioade răcoroase, când maxima nu trece de 21 de grade. Cea de-a doua săptămână va debuta cu un regim termic uşor sub normalul perioadei, cu maxime de 21 de grade, dar apoi se întoarce căldura.

ADVERTISING

În 25 mai, dar şi după 28 mai, vor fi perioade cu instabilitate atmosferică și ploi însemnate cantitativ.

Moldova

Și în această regiune vor fi variații de temperatură de la o zi alta. În prima parte a intervalului, maximele ajung la 22 - 25 de grade. Între 28 mai şi 1 iunie, vremea va fi în general răcoroasă, cu maxime de 18 - 22 de grade. Ulterior, estimările indică o încălzire a vremii.

Probabilitatea de ploaie va fi ridicată şi între 31 mai şi 3 iunie.

Dobrogea

În perioada 25-27 mai, vremea va fi răcoroasă pe litoral şi în deltă, cu temperaturi în medie de 18 - 20 grade, dar relativ caldă în partea continentală, cu valori de 24 - 27 de grade.

ADVERTISING

Ulterior, la nivelul întregii regiuni, regimul termic se apropie de cel specific perioadei din an, cu maxime de 22 - 24 de grade Celsius. O încălzire a vremii este estimată din data de 3 iunie.

Probabilitatea pentru ploi locale este în creştere în perioada 1-3 iunie.

Muntenia

Intervalul prognozat începe cu o vreme caldă, cu maxime ce ajung până la 29 de grade. După data de 28 mai, se răcește ușor, dar temperaturile ajung la valori normale pentru această perioadă din an, deci 22 - 25 de grade Celsius. În unele zile, va fi și mai răcoare - 19 - 22 de grade.

O încălzire a vremii este estimată din nou după data de 3 iunie. Probabilitatea de ploaie va fi ridicată în intervalul 1 - 3 iunie.

Oltenia

Vremea caldă se va resimți în primele zile ale intervalului prognozat, când maximele ajung și la 9 de grade. Dar din 27 mai scad valorile termice și ajung la 23 - 25 de grade. În unele zile vor fi maxime de 19 - 22 de grade. Vremea se va încălzi în schimb după 3 iunie.

Probabilitatea de ploaie va fi ridicată în intervalul 31 mai - 2 iunie.

La munte

Temperaturile vor fi mai mari decât în mod normal - maxime de 14 - 20 de grade Celsius, în prima parte a intervalului. Între 28 mai şi 2 iunie, vremea va fi răcoroasă, astfel că la amiază vor fi temperaturi de 10 - 15 grade.

Ulterior, estimările indică o încălzire a vremii. Din data de 25 mai, vremea va fi în general instabilă, în special în intervalele 26-28 mai şi 31 mai-2 iunie.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇