Nu scăpăm de caniculă, dar nici de furtuni - prognoza meteo pe două săptămâni

Nu scăpăm de caniculă, dar nici de furtuni - prognoza meteo pe două săptămâni

În următoarele două săptămâni vremea se anunţă călduroasă, conform prognozei Administraţiei Naţionale de Meteorologie pentru perioada 17 – 30 august 2020. Totuşi, nu vor lipsi furtunile de vară. În anumite zone, vremea se va răcori în primele zile.

Banat

Vremea se va schimba semnificativ. În primele două zile vremea va fi călduroasă (30 de grade). În 19 și 20 august se va răci, cu maxime de 24…26 de grade, caracterizând o vreme răcoroasă. După acest interval, valorile termice vor oscila între 28 și 31 de grade.

În 18 și 19 august, instabilitatea atmosferică va fi accentuată și vor fi averse, local, însemnate cantitativ. După acest interval probabilitatea pentru precipitații va fi mai ridicată în intervalul 23-25 august și din nou spre finalul lunii.

ADVERTISING

Crișana

Intervalul va debuta cu vreme călduroasă la câmpie - 30 de grade. Ulterior pe fondul accentuării instabilității atmosferice, se va răci și vor fi 24...26 de grade. După acest interval, se va încălzi, iar până la finalul intervalului, cu mici variații, media valorilor maxime va fi cuprinsă între 27 și 30 de grade.

În intervalul 18 - 20 august vor fi averse local însemnate cantitativ. După acest interval probabilitatea pentru precipitații va fi mai ridicată în intervalul 23-25 august și din nou spre finalul lunii.

Transilvania

Maximele vor fi cuprinse, în general, între 26 și 29 de grade, cu cele mai scăzute valori în intervalul 19 – 21 august și în jurul datei de 25 august. 30 de grade vor fi în 18, 23 august și spre finalul lunii (după 27 august).

ADVERTISING

Probabilitatea pentru averse pe arii mai extinse va fi mai ridicată în intervalul 18-20 august și în jurul datei de 24 august. În restul intervalului, fenomene asociate instabilității vor fi pe arii mai restrânse îndeosebi în zonele montane.

Maramureș

La începutul intervalului, vor fi în jur de 28 de grade, însă în perioada 19-21 august se va răci ușor până spre maxime de 25...26 de grade. Pentru 22 și 23 august și pentru finalul lunii sunt prognozate maxime termice în jur de 28 de grade, iar în restul intervalului, media acestora va fi de 26 de grade.

Probabilitatea pentru averse pe arii mai extinse va fi mai ridicată în intervalul 18-20 august și în jurul datei de 24 august. În restul intervalului, fenomene asociate instabilității vor fi pe arii mai restrânse.

ADVERTISING

Moldova

În cea mai mare parte a intervalului, vremea va fi călduroasă (30...32 de grade).

Regimul pluviometric se va menține în general deficitar. Probabilitatea pentru averse va fi mai ridicată în 20 și 21 august și în jurul datei de 24 august.

Dobrogea

Până pe 21 august vremea va intra într-un proces de încălzire și temperatura va crește până înspre 30...31 de grade. Ulterior, nu vor fi variații semnificative, iar până spre finalul lunii august vor fi în jur de 30 de grade.

Regimul pluviometric se va menține deficitar. Ploi de scurtă durată vor fi posibile în jurul datei de 20 august și după data de 24 august.

Muntenia

Deși vor fi unele variații, vremea va fi călduroasă pe tot parcursul celor două săptămâni de prognoză, chiar caniculară, pe arii restrânse în zonele de câmpie. Maximele vor fi cuprinse între 30 și 33 de grade, cele mai ridicate temperaturi urmând să se înregistreze în 22 și 23 august, dar și după data de 27 august.

Probabilitatea pentru averse va fi mai ridicată în perioada 19-21 august și în jurul datei 24 august.

Oltenia

Vremea va fi călduroasă în cea mai mare parte a intervalului de prognoză. Se anunță 30...32 de grade, cu excepția zilelor de 19 și 20 august, când vor fi 28 de grade.

Vor fi averse în intervalul 18-20 august, iar în restul intervalului doar pe arii restrânse și cu o probabilitate mai mare în jurul datei de 24 august.

La munte

Până la finalul lunii august nu sunt prognozate variații semnificative în regimul temperaturii. Valorilor termice maxime, mediate la nivelul zonei vor fi de 18...20 de grade.

Instabilitatea atmosferică va fi mai accentuată în intervalul 18-21 august și în jurul datei de 24 august când aversele vor fi local însemnate cantitativ.

Şi dacă vremea este bună, iată şi Lista actualizată a țărilor care impun restricții pentru români. Statele de unde intri în carantină la întoarcerea acasă


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇