Nicio zi fără ploi. Un nou cod galben de averse, vijelii și grindină

Nicio zi fără ploi. Un nou cod galben de averse, vijelii și grindină

Nici azi nu scăpăm de ploi. Meteorologii au emis o nouă atenționare cod galben valabilă între orele 12:00 și 22:00.

În acest interval, în Oltenia, vestul și nordul Munteniei, Dobrogea, local în Transilvania, precum și în zona Carpaților Meridionali și de Curbură vor fi averse torențiale, frecvente descărcări electrice, vijelii și grindină.

2021 vine cu discounturi de până la 50% la principalele categorii de produse și servicii de care afacerea ta are nevoie. Obține oferta AICI!

În intervale scurte de timp cantitățile de apă vor depăși 25…30 l/mp și izolat 40 l/mp.

Foto: INMH

Este în vigoare și o informare meteo valabilă pentru toată țara până vineri la ora 23:00.

Vor fi perioade în care instabilitatea atmosferică se va manifesta prin averse ce vor avea și caracter torențial, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului, vijelii și, izolat, grindină.

Aceste fenomene se vor semnala îndeosebi în zonele de deal și de munte, precum și în sudul, centrul și estul teritoriului.

În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitățile de apă vor depăși 15...20 l/mp și, pe arii restrânse, 25...50 l/mp.

Prognoză specială pentru Bucureşti

Meteorologii au actualizat şi prognoza specială emisă pentru Bucureşti, avertizând că până vineri vor fi perioade cu ploi torențiale şi vânt.

Îndeosebi în cursul după-amiezelor de miercuri, joi și vineri (09, 10 și 11 iunie) vor fi perioade cu înnorări accentuate, averse, descărcări electrice și intensificări de scurtă durată ale vântului.

Ploile vor avea și caracter torențial, iar în intervale scurte de timp se vor înregistra cantități de apă de 5...15 l/mp și izolat posibil peste 20...25 l/mp.

Temperaturile maxime vor fi de 26...27 de grade, iar cele minime de 13...16 grade.

Citește și: Şi tot plouă, şi tot plouă – prognoza meteo pe două săptămâni


Te invităm și pe pagina noastră de Facebook, unde vei găsi multe lucruri interesante, în plus față de site. Îți mulțumim că ne citești!