Mini-vacanță de Paște cu vreme rea: Cod galben de furtuni și vijelii (Hartă)

Mini-vacanță de Paște cu vreme rea: Cod galben de furtuni și vijelii (Hartă)

După o scurtă perioadă cu cer senin și temperaturi ridicate, iată că jumătate de țară intră, vineri, sub cod galben de furtuni și vijelii.

Meteorologii anunță că, în prima zi din mini-vacanța de Paște, în Banat, Crișana, Maramureș, Oltenia, cea mai mare parte a Munteniei și nordul Transilvaniei vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată ce se va manifesta prin intensificări ale vântului, vijelii (rafale de peste 60…65 km/h), averse cu caracter torențial, descărcări electrice și grindină.

ADVERTISING

În aceste zone, cantitățile de apă vor depăși pe alocuri 20...25 l/mp.

De altfel, în Carpații Meridionali și de Curbură, la altitudini mari, vor fi rafale de peste 90...100 km/h.

Codul galben intră în vigoare, vineri, la ora 12.00, și este valabil până la ora 23.00.

Meteorologii mai anună că, pe arii restrânse, manifestări de instabilitate atmosferică vor fi și în restul teritoriului.

image-14

Cum va fi vremea în București

Meteorologii anunţă că vineri, în Bucureşti, vremea va deveni mai caldă decât în mod normal, cu o maximă termică de 22 -.24 de grade, iar după-amiază vor avea loc descărcări electrice şi intensificări ale vântului.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Conform prognozei pentru vineri în intervalul orara 12.00 - 23.00, vremea va deveni mai caldă decât în mod normal la această dată, cu o maximă termică de 22...24 de grade.

Cerul va fi variabil, cu înnorări accentuate după orele amiezii, când vor fi perioade cu descărcări electrice, intensificări ale vântului, vijelie (rafale de peste 55...60 km/h) şi averse (cantităţi de apă posibil în jurul a 15 l/mp).

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇