Meteo: Cod galben la munte, ploi în București

Meteo: Cod galben la munte, ploi în București

Va ploua la munte, dar și în București, în acest weekend, în timp ce la peste 1.500 de metri, la munte va ninge și va fi viscol, spun meteorologii.

Sâmbătă, ANM a emis un Cod galben de precipitații și viscol în zone montane și submontane din 12 județe. Avertizarea este în vigoare de sâmbătă de la ora 18:00 până duminică la ora 20:00.

Astfel, în zona montană și submontană a Olteniei și Munteniei, se vor acumula cantități de precipitații în general de 25-40 l/mp. Acestea vor fi sub formă de ploaie, iar la altitudini de peste 1.500 de metri vor fi mixte.

ADVERTISING

La altitudini mai mari de 1.700 de metri, în Carpații Meridionali va ninge și vor fi intervale cu viscol, în care vântul va bate în rafale de peste 80-90 km/h, iar vizibilitatea va fi scăzută.

Codul galben este valabil în zonele montane și submontane din județele Hunedoara, Caraș-Severin, Alba, Mehedinți, Gorj, Sibiu, Vâlcea, Brașov, Argeș, Dâmbovița, Prahova și Buzău.

În București, deși weekendul a început cu vreme bună, se anunță ploi, iar temperaturile vor fi mult mai mici decât cele din ultimele zile, cu maxime de 11-12 grade Celsius și minime de 7-8 grade Celsius.

ADVERTISING

Cu toate acestea, informează ANM, valorile de temperatură rămân în acest weekend mai ridicate decât cele normale pentru această dată.

Capitala va mai avea parte în acest weekend de cer mai mult noros și vânt care va sufla până la moderat, în timp ce ploile vor fi temporare și vor ajunge până la 10-15 l/mp.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇